Wandelen en fietsen in Oman

Vanaf eind 2012 zijn de mogelijkheden voor een actieve vakantie in het Sultanaat Oman verder uitgebreid. Met de komst van ‘Bike and Hike Oman’ kunnen bezoekers van Oman genieten van hoge kwaliteit fiets- en wandeltochten in het Al Hajar gebergte.
fietsen-oman

Veiligheid voor alles

Bike and Hike Oman hecht veel waarde aan het waarborgen van de veiligheid en kwaliteit van de aangeboden tours. Om deze reden werkt het bedrijf alleen met professionele apparatuur van internationaal gerenommeerde merken zoals ‘Focus Bikes’, ‘Salomon’ en ‘The North Face’. Om de veiligheid van de deelnemers te garanderen, worden speciale fietshelmen aangeboden. Deze dienen tijdens de tochten te allen tijde te worden gedragen. Hiernaast geldt een snelheidsbeperking van 25km/u voor de verharde afdalingen en is er altijd een volgwagen aanwezig. Al het personeel is bovendien getraind in eerste hulp en de gids beschikt over een EHBO-kit.


Actieve en culturele excursies

Het personeel van Bike and Hike Oman bestaat uit meertalige gidsen uit Europa en lokale Omani. Gasten kunnen op bijzondere wijze een sportieve ervaring combineren met een ontdekkingstocht door de cultuur, het erfgoed, de tradities en de moderne manier van leven in Oman. Naast het actieve onderdeel van de tochten, zal de interactie met de lokale bevolking en het bezoeken van musea en lokale winkels een belangrijk onderdeel van de fiets- en wandeltours zijn.

Bijzonder fietsgebied

Het Sultanaat Oman is een land dat een scala aan outdooractiviteiten biedt. De regio rondom Al Hamra, in het Al Hajar gebergte, beslaat een oppervlakte van maar liefst 900 km2 en kent een hoogteverschil van bijna 2 km. De hoogste bergtop in het Al Hajar gebergte, Jebal Shams, is 3009 meter boven de zeespiegel gelegen.

Ministerie van Toerisme van Oman
Bike and Hike Oman werkt nauw samen met het Ministerie van Toerisme van Oman en de lokale autoriteiten om actief eco toerisme in verschillende regio’s van het Sultanaat te ontwikkelen. Hiervan profiteert de lokale economie, en worden bovendien de mogelijkheden die het Sultanaat van Oman als actieve vakantiebestemming biedt, verder benadrukt.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oman

 

Reviews lezen over Oman

Meer informatie over Oman vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oman. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Oman

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.