Alles kids in Südtirol

Wintervakanties staan garant voor avontuur, maar hoe ga je hier mee om als je met het hele gezin op vakantie gaat? Zuid-Tirol, oftewel Südtirol, biedt een combinatie van zonnige pistes en outdooractiviteiten tot overnachtingen in familieboerderijen en tochtjes met de arrenslee. Kortom; een vakantie voor jong en oud, waarbij niemand zich hoeft te vervelen.
zuid-tirol

Kindvriendelijke gebieden

In Zuid-Tirol zijn er verschillende gebieden waar men met het gehele gezin kan wintersporten. Voorbeelden hiervan zijn Alpe di Siusi/Seiser Alm, de grootste alpenweide van Europa, en het dal Alta Pusteria/Hochpustertal. In Alpe di Siusi zijn getrainde skileraren, pistes van verschillende niveaus, funparks en kabelbanen met speciale kinderzekering. Alta Pusteria heeft daarnaast een ruim aanbod aan sneeuwplezier. Denk aan een arrensledetocht die wordt voortgetrokken door rendieren of het bouwen van sneeuwkastelen.


Van logeerboerderij tot familiehotel

Bij wintervakanties horen ook warme en gezellige overnachtingen. Logeer bijvoorbeeld met het hele gezin in een Zuid-Tiroolse boerderij in Rode Haan/Roter Hahn. Tijdens een verblijf in één van deze boerderijen is er genoeg entertainment voor kinderen. Door georganiseerde activiteiten zoals samen knutselen of de dieren bezoeken hoeven zij zich hier niet te vervelen. Naast deze boerderijen zijn er de 27 ‘Familienhotels Südtirol’. Deze hotels zijn volledig uitgerust voor het hele gezin en bieden reizigers genoeg tips voor voldoende winterpret.

Eropuit

Naast activiteiten zoals knutselen is er nog meer te doen in Zuid-Tirol. Neem kasteel Castello di Tures/Burg Taufers uit de 13e eeuw in het stadje Campo Tures. Tijdens een uitstapje naar dit kasteel kunnen de ouders de rijke geschiedenis van het kasteel leren kennen.

Bezoek kasteel Burg Taufers in Zuid Tirol

Bezoek kasteel Burg Taufers in Zuid Tirol


Ondertussen worden de kinderen verkleed waarna zij, onder begeleiding van een fee, met een lantaarn het kasteel gaan verkennen. Onderweg komen zij dwergen en spoken tegen en leren ze door sprookjes en verhalen het kasteel op een interactieve manier kennen. In Eisenbahnwelt (dichtbij Merano/Meran) is een tentoonstelling van modeltreinen. Hier is een indrukwekkende collectie met meer dan 20.000 modeltreinen én op de eerste verdieping vindt men Zuid-Tirol op schaal nagebouwd. De tentoonstelling is wekelijks van dinsdag tot en met zondag te bezoeken.

Voor extra informatie over Zuid-Tirol en haar winterprogramma bezoek de website: www.suedtirol.info/nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Tirol

 

Reviews lezen over Südtirol

Meer informatie over Südtirol vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Südtirol. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zuid Tirol

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.