Vakantie in een Kro of stuga?

De talrijke exposanten van het Antwerpse Vakantiesalon en B&B EXPO bieden dit jaar niet alleen populaire reisformules maar ook opmerkelijk veel bijzondere logeeradresjes. Tien tips voor wie op zoek is naar het ultieme vakantieadres op Vlaanderens grootste vakantiebeurs
vakantiesalon-antwerpen

1. India anders

Dat het gastland India oneindig veel cultuur en natuur te bieden heeft is bekend. Zowel de overheid als de privésector heeft daarenboven tal van nieuwe logiesvormen ontwikkeld. Zo logeer je in de zuidelijke deelstaat Kerala in volledig gerestaureerde boten die vroeger door de rijstkwekers werden gebruikt maar nu als originele vakantiewoningen verhuurd worden. Wie het land en de bevolking nog beter wil leren kennen, moet gebruik maken van de B&B formule. In India heet dit India Homestay. De voordelige logies voldoen aan de kwaliteitsnormen die opgelegd zijn door de Indiase overheid. Op de stand van Imagine Travel vind je alle informatie over bijzondere treinreizen waaronder de Mahardja Express, een luxueuze trein die je in alle comfort en met koloniale flair laat rondreizen door Noord-India.
www.incredibleindia.org (stand 4119)
www.imaginetravel.be (stand 4518)

2.Je eigen dorp

Gentenaars Joost en Ann De Vleeschouwer redden het gehucht Gagnoni van de ondergang. Midden in het prachtige landschap van Toscane restaureerden ze alle huizen met respect voor de plaatselijke architectuur en zorgden voor alle modern comfort. Het centrale punt van Gagnoni is nu een groot zwembad. Het dorp wordt in zijn geheel verhuurd aan grote groepen of voor bedrijfssamenkomsten maar ieder huis wordt tijdens de vakantieperiodes ook apart verhuurd, ideaal voor gezinnen want kinderen kunnen hier nog ongestoord op de verkeersvrije straten spelen.
www.gagnoni.it (stand 1205)

3. Stuga of Kro

Vakanties naar Scandinavië zitten in de lift: een city trip naar Stockholm of Kopenhagen, met de fiets door Denemarken, cruisen langs de Noorse fjorden, een avontuurlijke trekking of een kanotocht in Zweden zijn slechts een paar formules die de verschillende gespecialiseerde exposanten aanbieden. In Zweden heeft bijna elke familie een stuga; een eenvoudige houten vakantiewoning midden in de natuur. Een verblijf in zo een stuga is de ideale manier om in alle rust de Zweedse ongerepte natuur te leren kennen. Iets luxueuzer is een verblijf in een Deense kro. Kro’s zijn eeuwenoude landelijke herbergen die opgeknapt werden en nu als comfortabele hotels functioneren, vaak met gastronomisch restaurant. Verblijven in stugas en rondreizen met logies in kro’s worden aangeboden door North & Away.
www.northandaway.be (stand 4319)

4. Glamping

Wie het comfort van een hotel of een bed & breakfast wil combineren met het verblijf in een luxueus ingerichte tent in de natuur moet voortaan glampen. Glampelo biedt deze formule aan in Centraal-Portugal. De reusachtige tenten bieden een terras met uitzicht op de ongerepte natuur en zijn bijzonder fraai ingericht met een comfortabel bed, een open bad, toilet en minibar. De koloniale inrichting van de tenten zorgt voor een bijzondere romantische sfeer. In de ochtend wordt het ontbijt voor je klaargemaakt en wie het wenst kan ’s middags en ’s avonds een maaltijd bestellen. In hal 1 van het Antwerpse Vakantiesalon zal zo een glampingtent van 40m² opgebouwd worden zodat de bezoeker meteen kan wegdromen van een zalige vakantie.
www.glampelo.com (stand 1201)

5. Kasteellogies

Waan je voor een keer een echte kasteelheer of kasteelvrouw en ga op vakantie in Château Coquelicot. Dit kasteel in de omgeving van Carcassonne, in de Languedoc, is nu een comfortabele en betaalbare bed & breakfast. De gastvrouw verwent daarenboven de gasten met heerlijke maaltijden waardoor de vakantie compleet wordt. Wil je liever een kasteel voor jezelf? Huur dan het pas gerestaureerde Château de Redon in de Périgord. Wie op zoek is naar meer kasteelhotels moet naar de stand van ILA. Bij deze organisatie vind je een selectie van bijzondere hotels in kastelen en burchten overal ter wereld.
www.chateaucoquelicot.com (stand 1205)
www.chateauredon.com (stand 1118)
www.ila-chateau.com (stand 1116)

6. Palace Hotels

Beleef Andalusië op een originele manier en logeer in Granada in het bijzondere Alhambra Palace Hotel. Al sinds 1910 biedt dit hotel in traditionele Moorse stijl comfortabel logies op wandelafstand van de historische stad. Het hotel werd recentelijk volledig gerestaureerd en hoort tot de Europese top. Dit bijzondere hotel is slechts een van de vele originele logies die Charming Hotels in Andalusië aanbiedt.
Op de stand van gastland India vind je informatie over de hotels in de voormalige paleizen van de mahardja’s in de deelstaat Rajastan.
www.charminghotel.be (stand 3512)
www.incredibleindia.org (stand 4119)

7. Junglecamping en vintage tours

Kamperen midden in de jungle op slechts een paar uur rijden: dat kan in de junglecamping in de Nederlandse provincie Overijssel. Bovendien is dit ideaal voor een vakantie met de kids. De grote themacamping doet er alles aan om een gezinsvakantie tot een topevenement te maken: waterpret in het subtropisch binnenbad Aqua Jungle of in de verschillende openluchtbaden, recreatie in de knutseljungle en het kindertheater.
Wie ondertussen Nederland op een originele manier wil leren kennen, moet naar de stand van Vintage tours. Hier huur je een oldtimer die je vakantie een bijzonder touch geeft.
In het Nederlandpaviljoen in hal 4 vind je bovendien nog tientallen andere tips voor een vakantie bij de noorderburen.
www.jungle-avonturencamping.nl (stand 2613)
www.vintageroadtrips.com (stand 2301)

8. Voor lekkerbekken

Bij vakantie hoort lekker eten en drinken. De Noord-Italiaanse regio Piemonte is niet alleen trots op de talrijke gastronomische specialiteiten maar ook op de fijne wijnen. Ontdek die regio door een verblijf in een van de vele charmante bed & breakfasts. In de B&B Opera Buffa logeer je bij Belgen in een voormalig wijndomein midden in de wijngaarden.
Smullen van de Elzas doe je in het charmehotel Perle des Vosges en wie de Ardense keuken wil ontdekken, moet naar de stand van de Auberge de la Ferme.
www.scopripiemonte.it (stand 1113)
www.roeroturisme.it (stand 1406)
www.perledesvosges.net (stand 3608)
www.aubergedelaferme.com (stand 1228)

9. Ecolodges

Sobrenatura biedt verschillende vakantiewoningen aan midden in de natuur van de Portugese regio Alto Minho. De huizen werden opgetrokken op de ruïnes van een oud gehucht maar bieden nu alle comfort voor een zorgeloze vakantie. Uit respect voor de natuur werden daarbij alle regels van duurzaam ondernemen gevolgd terwijl alle comfort en moderne technologie aanwezig is. Een verblijf in Sobrenatura combineert rust, ruimte, natuur en alle moderne voorzieningen in een onbekend stukje Portugal. Iets verder weg maar minstens even origineel zijn de ecovakanties in de verbluffende tropische natuurgebieden van Suriname.
www.sobrenatura.com (stand 3612)
www.suriname-tourism.org (stand 4505)

10. Pretpark met themahotels

Het Europa-Park in Duitsland is het grootste en meest boeiende pretpark van Europa. Het wordt steeds vaker door Belgen bezocht en het park is zo groot dat je er minstens een nacht moet verblijven om optimaal van alle attracties te kunnen genieten. Het Europa-Park biedt niet minder dan vijf verschillende themaverblijven: in het Camp Resort logeer je in avontuurlijke Indianententen of huifkarren, Hotel Castillo Alcazar is een hotel in de stijl van een oud Spaans kasteel, het Bell Rock Hotel brengt je in maritieme sferen, Hotel Colosseo is op en top Italiaans, terwijl Hotel Santa Maria meer weg heeft van een Portugees klooster.
www.europapark.de (stand 2415)

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Antwerpen

 

Kaart van Vakantiesalon Antwerpen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.