Thema van Keukenhof in 2013

Land van prachtige tuinen is het Keukenhof thema 2013. Highlights in het themajaar zijn het bloemenmozaïek, de tentoonstelling My Great Garden en de Bloemenshows tussen de Britse elementen. Het bloembollenmozaïek toont een afbeelding van de Big Ben en de Tower Bridge.
keukenhof-lisse-tulpen

Ieder seizoen een themaland

Sinds een aantal jaren kiest Keukenhof ieder seizoen voor een themaland. Het themaland staat centraal in het park en zorgt voor veel publiciteitin het betreffende land. Van 21 maart tot en met 20 mei staat het Verenigd Koninkrijk centraal staan als “Verenigd Koninkrijk – Land van prachtige tuinen”. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan het Verenigd Koninkrijk, belangrijk voor zowel de exportmarkt voor bloembollen als voor een groot potentieel toeristen. In 2012 passeerden ongeveer 70.000 Britten de poort van Keukenhof.

Big Ben en Tower Bridge komen op Keukenhof tot bloei

Publiektrekker Nummer Eén zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van de Big Ben en de Tower Bridge worden. Daarvoor heeft Zijne Excellentie de heer Paul Arkwright, ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk, in oktober de laatste bollen geplant. Het mozaïek heeft een formaat van 13 bij 22 meter en is geplant met 60.000 bloembollen. In de tentoonstelling “My Great Garden” in het Juliana Paviljoen, worden vele aspecten getoond van de Engelse tuinen en Engelse landschapsstijl. De invulling is in samenwerking met de Royal Horticultural Society tot stand gekomen. Beeld, licht, geluid en decor geven een bijzondere beleving aan deze tentoonstelling. In het Oranje Nassau paviljoen geeft de verwijzing naar de Britse elementen een bijzondere invulling.

Keukenhof opent op donderdag 21 maart 2013

Voor de vierenzestigste maal haar poorten voor het publiek. Acht weken later, bij de sluiting, zullen dan weer vele bezoekers uit alle delen van de wereld Keukenhof hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een aanzienlijke bijdrage aan het welzijn van de toeristische sector in Nederland en de regio.

In de afgelopen maanden zijn er in het park in totaal ongeveer zeven miljoen bloembollen de grond in gegaan om Keukenhof bij het begin van de lente in volle glorie te kunnen beleven. Naast de traditionele zaken zullen veel nieuwe ontwikkelingen worden gepresenteerd op het 32 hectare grote park, dat een raakvlak van natuur en cultuur wil zijn.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Lisse

 

Reviews lezen over Keukenhof

Meer informatie over Keukenhof vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Keukenhof. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Keukenhof

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.