Duik in de Surinaamse historie

Net als de Amsterdamse grachtengordel is de historische binnenstad van Paramaribo door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Imposante houten herenhuizen die uitkijken over de Surinamerivier, de Petrus en Paulus Kathedraal, het Onafhankelijkheidsplein, de Waterkant – Paramaribo heeft de wandelgrage reiziger heel wat te bieden.En ook wie graag heel Hollands de fiets pakt is in Suriname op zijn plek. Aan de overkant van de rivier ligt het Commewijne district, in koloniale tijden gevuld met plantages, nu vooral met een flinke dosis nostalgie. De namen op de bordjes, de kanalen en de sluizen zijn stille getuigen van vervlogen tijden. Zo is een ochtend in de historische stad, uitstekend te combineren met een middag in een stukje nostalgische natuur.

Van Waterkant tot Kathedraal

Wandelen in Paramaribo is interessant, maar zeker ook ontspannen. Ga lekker struinen langs de Surinamerivier, een biertje drinken aan de Waterkant en een praatje maken met de lokale bevolking – gewoon in het Nederlands. Langs de rivier, maar ook verder in de binnenstad, staan prachtige herenhuizen die in Holland niet zouden misstaan. Een bezoekje aan de Petrus en Paulus Kathedraal is ook zeker een aanrader. Het is het grootste houten godshuis van Zuid-Amerika dat onlangs in oude glorie is hersteld. Om bij te komen van alle indrukken pak je een terrasje in het uitgaanscentrum vlakbij Hotel Torarica, de meest bekende overnachtingsplek van de stad. Of je gaat terug naar de Waterkant, waar het aan het einde van de middag extra gezellig is.

Koloniale verhalen uit Suriname

Wie zich eens goed wil onderdompelen in de koloniale geschiedenis van Suriname, gaat naar het plantagedistrict Commewijne. Pak heel Hollands de fiets en toer langs de bedrijven waar vroeger katoen, suiker of koffie werd verbouwd. Vanaf Paramaribo is het een kort boottochtje naar de overkant van de rivier waar deels overwoekerde plantages als Frederiksdorp, Mariënburg en Peperpot op je wachten. Het eerste stukje historie aan de oever is Fort Nieuw Amsterdam. Deze vesting werd in de 18e eeuw gebouwd te beschermen tegen piraten die via de oceaan naar Suriname kwamen. Het Fort is vandaag de dag een openluchtmuseum en eigenlijk geldt dat voor de hele omgeving. Een duik in de historie, in een gebied met veel natuurlijk groen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Suriname

 

Reviews lezen over Suriname

Meer informatie over [locatie] vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar [locatie]. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van [locatie]

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.