Overijssel koploper beste campings van Europa

Maar liefst 11 Campings in Overijssel mogen zich in 2013 tooien met de nieuwe titel Best Camping. Binnen Europa heeft Nederland met 37 van de 144 de meeste “Best Campings”. De provincie Overijssel is met een aandeel van 30% de hoogste scorende provincie van Nederland. Met gerichte stimuleringsmaatregelen investeert de provincie Overijssel komende 3 jaar fors in de Overijsselse vrijetijdseconomie (ter versterking van de vrijetijdsketen in de periode tot en met 2015 nog eens 4 miljoen euro extra). De provincie zet al een aantal jaren in op kwaliteitsverbetering, innovatie en duurzaamheid van de toeristische sector.

Nieuwe classificatie ANWB/ADAC

“Best Campings” zijn campings die in de nieuwe campingclassificatie van de ANWB en de Duitse zusterorganisatie ADAC het maximale aantal van vijf sterren scoren. Het zijn de echte toppers met veel voorzieningen, prachtig sanitair en een geweldig terrein. Het nieuwe systeem vervangt de afzonderlijke classificaties van beide organisaties. De hoogst scorende campings van de ADAC heetten voorheen ‘Superplatz’ en die van de ANWB ’Eurotop’


Beste Campings Overijssel

 • Best Campings Vechtdal
  De 6 campings uit het Vechtdal die bekroond werden met de titel ‘Best Camping’ zijn vrijetijdspark de Beerze Bulten uit Beerze, camping de Kleine Wolf uit Stegeren, de vakantieparken ’t Rheezerwold uit Heemserveen en het Stoetenslagh uit Rheezerveen en ten slotte Sprookjescamping de Vechtstreek en kampeerdorp de Zandstuve uit Rheeze.
 • Best Campings Salland
  De 3 campings uit Salland die bekroond werden met de titel ‘Best Camping’ zijn Vakantiepark De Luttenberg uit Luttenberg, Recreatieoord Krieghuusbelten uit Raalte, Camping De Noetselerberg uit Nijverdal.
 • Best Campings Twente,
  De 3 campings uit Twente die bekroond werden met de titel ‘Best Camping’ zijn
  Camping De Papillon uit Denekamp, Camping De Molenhof uit Reutum, Camping
  De Noetselerberg uit Nijverdal.
 • Meest innovatieve Europese camping in Twente
  De Twentse camping De Papillon in Denekamp door Alan Rogers campinggidsen uitgeroepen tot de meeste innovatieve Europese camping. De eigenaar kreeg de prijs tijdens de vakantiebeurs in Utrecht uitgereikt. De camping krijgt de prijs onder meer vanwege slimme investeringen in een duurzaam concept met innovatieve ideeën.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Twenthe

 

Reviews lezen over Twente

Meer informatie over Twenthe vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Twenthe. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Twenthe

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.