Succesvolle Reiswerk/NHTV masterclass ‘Shift Happens!’

Reiswerk en NHTV internationaal hoger onderwijs Breda organiseerden op 8 januari de masterclass Shift Happens tijdens de vakdag op de Vakantiebeurs. Na een korte inleiding van Wicher Meijer, Academiedirecteur NHTV, nam Adjiedj Bakas het woord over. Bijna 400 nieuwsgierige reisprofessionals zaten op het puntje van hun stoel om de energieke trendwatcher bij te houden. Bakas ging in zijn presentatie dieper in op de toekomstige trends in toerisme en de toekomst van het werken in de reisbranche.
reiswerk-vakantiebeurs

Shift Happens!

Bakas greep in zijn presentatie kort terug naar de Branchevisie 2025, die Reiswerk in samenwerking met NHTV en andere partners uitbracht in 2012. Bakas presenteerde een aantal wereldtrends. Voor de reisbranche voorziet hij een trend waarbij technologie wordt gecombineerd met hoogwaardige persoonlijke dienstverlening. Inchecken met je smartphone tijdens je transfer naar het hotel en daar opgewacht en persoonlijk begeleid worden door de hotelmanager: Bakas voorspelde daarmee ook het einde van de receptiebalie in de hotelbranche.


De Reisbranche laat volgens Bakas kansen liggen op het gebied van data-mining en het verzamelen van online klantgegevens om de dienstverlening nog beter aan te laten sluiten bij de wensen van de klant. En de reisbranche moet outsiders als de ruimtevaart en de IT-sector goed in de gaten houden. Daar komen de innovaties vandaan die de reisbranche van de toekomst zullen bepalen.
Bakas draaide er niet om heen: “De toekomst is voor mensen met lef. De wereld verandert, maar dat is niet erg. Alles komt goed, maar zorg dat je er klaar voor bent”. Kortom, Shift Happens!

Reiswerk helpt de reisprofessional verder

Frank Oostdam, voorzitter Reiswerk en directeur ANVR, sloot de masterclass af met goed nieuws voor Charles van de Kerkhof, een gelukkige deelnemer van het Reiswerkpanel. Hij won een iPad door deelname aan het panel. Deelname aan het Reiswerkpanel geeft inzicht in resultaten van onderzoek op het gebied van arbeidsmarkt, opleiding en ontwikkeling in de reisbranche. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.reiswerk.nl.

Tot slot werd het introductiefilmpje voor de nieuwe Reiswerkcommunity getoond. Reiswerk lanceert binnenkort hét nieuwe digitale platform voor de reisprofessional van vraag en aanbod op het gebied van leren en ontwikkelen voor en in de reisbranche samenbrengt.

Comments are closed.