Professionalisering Bed & Breakfast

East Village Concepts, een adviesbureau voor eigenwijze hotelconcepten, komt met een one-stop-shopping service voor mensen die een eigen Bed & Breakfast willen starten. Het service concept The B&B Specialist is het wereldwijde adres voor iedereen die een Bed & Breakfast wil beginnen of bestaande kamers wil upgraden. De afgelopen jaren is er, ook in Nederland, een enorme groei te zien in de verhuur van accommodaties die niet gevestigd zijn in standaard hotels, waardoor er een noodzaakt komt om je te onderscheiden, ook binnen de Bed & Breakfast markt.

Het service concept The B&B Specialist is het wereldwijde adres voor iedereen die een Bed & Breakfast wil beginnen

Het service concept The B&B Specialist is het wereldwijde adres voor iedereen die een Bed & Breakfast wil beginnen


De Bed & Breakfast eigenaar in het premium segment wordt binnen dit service concept ontzorgd, waarbij het totale traject, van wens tot starten van een mooie B&B tot het moment van ontvangen van de eerste gast, door East Village Concepts uitgevoerd kan worden. Daarna wordt continue assistentie verleend op het gebied van marketing, verkoop, styling en concept- en kwaliteitsbewaking. In de loop van 2013 komt daar een online boekingsplatform bij waarop gasten direct bij de Bed & Breakfast kunnen reserveren. In Amsterdam opent nu de eerste Showroom voor geïnteresseerden in een eigen Bed & Breakfast; de partners in het inspirerende project staan garant voor kwalitatief hoogwaardige producten en materialen.

Groeimarkt

Het aantal Bed & Breakfast accommodaties neemt de laatste jaren een enorme vlucht. Met deze service zorgen wij er voor dat het kaf van het koren gescheiden gaat worden. Want bij het starten van een Bed & Breakfast komt veel kijken, met name ook op het gebied van vergunningen, verzekeringen en andere wettelijke vereisten en daar neemt helaas niet iedereen het nog even nauw mee of staat er gewoon niet bij stil.

vertelt Elvira Wilthagen, één van de B&B Specialisten

Zolang er vanuit de wet- en regelgeving geen eenduidige richtlijnen zijn is het van belang dat eigenaren terecht kunnen bij betrouwbare bedrijven bij het starten, inrichten of in de markt zetten van de accommodatie.

Kwaliteit is doorslaggevend

Het beeld dat veel mensen hebben van een Bed & Breakfast is dat van slapen op de logeerkamer in het oude bed van de kinderen die nu uit huis zijn, met de familie de badkamer delen en een continentaal ontbijt. Frank ter Horst, interieurontwerper van de B&B Specialist, geeft aan dat dat echt niet meer kan anno 2013. “Mensen hebben thuis tegenwoordig slaap- en badkamers die in een 5 sterren hotel niet misstaan. Die gasten willen op zijn minst die kwaliteitsbeleving ook in de betere Bed & Breakfast ervaren. Wij zorgen er voor dat in een nieuwe accommodatie dat gevoel van luxe, verwennen en verrassen aanwezig is!”. Consistentie, zowel in het gevoel in de kamer, als bij het ontbijt als in de promotie van de Bed &Breakfast.”

Showroom

Om de nieuwe service te kunnen laten zien en beleven kan de toekomstige eigenaar naar The Showroom komen in Amsterdam. Op het kantoor van East Village Concepts wordt een complete kamer gebouwd ( 40m2) in samenwerking met een aantal hoogwaardige partners die garant staan voor kwaliteit. Bijvoorbeeld, de gebruikte stoffen zijn van Kvadrat, Modular levert verlichtingen, CocoMat is de leverancier van bedden, MOSA laat nieuwe mogelijkheden zien voor de badkamertegel en ADA Hotel Cosmetics kan de zeepjes en shampoo leveren. Het is een inspirerende, onconventionele ruimte die wel van alle moderne gemakken en luxe is voorzien. Een accommodatie waar Frank en Elvira ook zelf heen gaan wanneer zij Amsterdam zakelijk of voor het plezier zouden bezoeken.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.