Venlo hoofdstad van de smaak

Regio Venlo is Hoofdstad van de Smaak 2013 en dat wordt smakelijk opgediend op de website! De regio maakt deel uit van het grootste tuinbouwgebied van West-Europa en onderscheidt zich met grootschalige, duurzame én ambachtelijke kleinschalige productie van voedsel. Vanaf begin januari tot eind december 2013 staat Noord-Limburg in het teken van regionale streekproducten en gezonde voeding. Gedurende het gehele jaar worden smaakactiviteiten georganiseerd en iedere maand staat een ander streekproduct in het zonnetje. De website voedt bezoekers met een uitgebreid menu van informatie en tips over wat waar ‘te genieten’ valt. Een heerlijke bron van inspiratie voor een culinair, cultureel en lekker gezond sportief plattelandsuitje. Want wandelend of fietsend is de regio op zijn smakelijkst. In alle jaargetijden!

Regio Venlo is Hoofdstad van de Smaak 2013

Regio Venlo is Hoofdstad van de Smaak 2013

Streekproduct van de maand

In januari staan op www.regiovandesmaak.nl de Vergeten Groenten centraal. Al kan je dat van de producten van de Historische Groentehof in Beesel bepaald niet zeggen. Teler Jac Nijskens is niet voor niets onderscheiden als ‘Held van de Smaak 2012’ voor zijn liefdevolle inspanningen ouderwetse groenten weer op de kaart te zetten. Op de website maak je kennis met dit tuinbouwbedrijf dat het platteland van vroeger weerspiegelt. De winterse recepten voor bijvoorbeeld pastinaak, kwee en meiraap nodigen uit om direct klaar te maken. Of je gaat voor een kookworkshop of proeverij naar de Groentehof. En en passant ervaar je dan wat Noord-Limburg nog meer te bieden heeft. Daarvoor raadpleeg je de Smaakkalender2013 (die steeds wordt ververst) op de website.

Gevarieerd menu op website

Alles wat met de combinatie smaak en streekproducten in Regio Venlo te maken heeft, vind je op de website. Het menu dient zich aan in alle smaken en kan eenvoudig gecombineerd worden geconsumeerd. Onder Recreatie en Toerisme vind je horeca en bedrijven die met streekproducten werken en accommodaties ‘op het platteland’. Er is een keur aan smaakgerelateerde Evenementen, die over veel meer dan koken en eten gaan en er worden Arrangementen aangeboden rond het boerenleven, smaak en het platteland. Fiets- en Wandelroutes zijn afgestemd op het thema en voeren langs Producenten van Streekproducten. Telers verwelkomen bezoekers, verzorgen rondleidingen en laten je met plezier zelf ‘zwoegen’ om je eigen maaltje te oogsten. Van Aardbeienland en asperges tot blauwe bessen, champignons en paprika en tomaten. Wat is er lekkerder dan een plattelandsuitje met verse streekproducten?

Bewustwording

Smaakeducatie is een belangrijk thema op www.regiovandesmaak.nl. Zo gaat het bekende Kokkerelli, Kids University for cooking actief met kinderen aan de slag om ze bewust te maken over eten. Van zaadje tot tomaatje, hoe smaakt het en wat kun je er mee maken, wat is gezonde voeding? Gezonde voeding in de zorgsector krijgt ook veel aandacht. Virtueel valt er op deze manier al veel smakelijks op te steken, maar een (gezins)uitje naar Regio Venlo Hoofdstad van de Smaak 2013 belooft een ware smaakexplosie te worden.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.