Opening schaatsbaan Eindhoven

14 december 2012 is de unieke ijsbaan op de Markt in Eindhoven officieel geopend door schaatslegende Annamarie Thomas en wethouder Joost Helms. Samen schakelen zij om 19:00u het lichtkunstwerk aan dat de ijsbaan omlijst. De sensationele schaatsbaan is onderdeel van Fijne Feestdagen Festival.

De uniek schaatsbaan op de Markt in Eindhoven is geopend

De uniek schaatsbaan op de Markt in Eindhoven is geopend

Prachtig plaatje

Van 14 december 2012 tot en met 6 januari 2013 kun je op de Markt schaatsen op de indrukwekkendste ijsbaan van Nederland. Een lichtkunstwerk van Luminarie De Cagna maakt het geheel tot een spectaculair plaatje. Luminarie De Cagna presenteerde zijn werk al eerder in Eindhoven tijdens GLOW 2010 en 2011. De schaatsbaan is dagelijks open van 11:00u – 23:00u en gratis toegankelijk. Schaatshuur is € 5,-.

Bijzondere gasten

Annamarie Thomas is een voormalig Nederlands schaatsster, gespecialiseerd in de middenafstanden 1000-1500. Vanavond geeft zij een show van enkele minuten. Vervolgens schakelt zij samen met Joost Helms, Wethouder Mobiliteit, Milieu, Sport en Evenementen in Eindhoven, het lichtkunstwerk aan. Hierna is de schaatsbaan officieel geopend en voor iedereen vrij toegankelijk.

Spectaculaire shows

Naast schaatsen is er de komende drie weken nog meer te doen op de ijsbaan. Zondag 16 december om 16:30u geven 70 kinderen van Kids on Ice een speciale kerstshow. 17 en 18 december is er in de avond een curlingcompetitie. Op zondag 6 januari om 16:30u sluiten 12 dames van het Nederlands synchroon schaatsteam Fijne Feestdagen Festival feestelijk af.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.