Culinaire hotspots New York

In New York eet je zoveel meer dan een dikke hamburger van de bekende fastfood ketens. Wat dacht je van hip Koreaans, ‘old school’ New Yorks met een New Orleans twist, of fine dining in Brooklyn. NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, zet enkele nieuwe culinaire must see’s op een rij.

New York heeft vele culinaire hotspots

New York heeft vele culinaire hotspots

M. Wells Dinette

Terug in de schoolbanken bij MoMa PS1! Tegenwoordig kun je hier niet alleen exposities bezoeken, maar ook in ‘cafetaria-style’ brunchen, lunchen of dineren bij M. Wells Dinette. Het is een eerbetoon aan de vroegere bestemming van het gebouw, toen het nog als schoolgebouw diende. Nu eet je er -ook zonder museumentree- tosti’s of slakken aan een lange schooltafel. Het menu staat op een ouderwets krijtbord beschreven. Let wel op: zodra het museum de deuren sluit, gaat ook de figuurlijke schoolbel bij M. Well Dinette.

Gaonnuri

De Koreaanse keuken is in opkomst. In New York bevindt zich zonder twijfel het meeste spectaculaire Koreaanse design restaurant Gaonnuri op de bovenste verdieping van een kantoorgebouw in Koreatown. Het restaurant biedt een geweldig uitzicht over Midtown en beschikt ook over private dining rooms. Het menu toont het beste wat Seoul te bieden heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tartaar gemarineerd in sesamolie en sojasaus, een zeevruchten-sjalot pannenkoekje, gestoofde ribs en een spicy kabeljauw stoofpotje…

Boukiés

“Boukiés” betekent ‘small bites’ in het Grieks en is de ultieme manier om veel verschillende smaken te proeven en te delen tijdens een etentje met vrienden of familie. Van heerlijke Griekse kazen met rode peper compote, zeevrucht salade met mosseltjes, gamba’s en octopus tot sandwiches met lam en gehaktballetjes ‘Macedonian-style’ in rode wijn met pruimen en prei. Een uitgebreide wijnlijst met druifsoorten uit wijnregio’s waar je nog nooit van gehoord hebt, maar zeker zou moeten kennen, ontbreekt niet.

Arthur on Smith

Arthur on Smith is een nieuw pareltje in het hippe Brooklyn. Chef Joe Isidori leerde koken van zijn opa en oma en liet zijn talent de vrije loop bij het Culinary Institute of America. Arthur on Smit is een donker en intiem restaurant dat op het eerste gezicht als een bar oogt met veel houten elementen. Het is echter een geweldige plek voor ‘fine dining’ waar voornamelijk New American en Italiaans eten bereid wordt. Alleen al het brood is een aanrader, heerlijk verwarmd en geserveerd met boter en overgoten met honing.

Exchange Alley

In het East Village district vind je sinds kort Exchange Alley, een romantisch plekje en tegelijkertijd een levendige spot voor een groep vrienden. Het draait allemaal om ‘New Orleans meets New York’, doordat chef Paul Gerard lange tijd in beide steden woonde. De naam Exchange Alley is dan ook de naam van de straat waar het huis van Gerard in New Orleans stond. Je eet er garnalen van de barbecue en gestoomde kokkels maar ook jambalaya balletjes met ‘dirty gravy’. Exchange Alley heeft een old-school uitstraling met een film noir touch.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van New York

 

Reviews lezen over New York

Meer informatie over New York vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar New York. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van New York

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.