Kunstvoorwerpen in Zuiderzeemuseum

Zondag 6 januari 2013 organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen een taxatiedag in het binnenmuseum. Experts van het Engelse veilinghuis Bonhams zullen verschillende schilderijen, meubels, zilver en porselein taxeren. Met een Bezoekers toegangskaartje kun je tussen 11.00 en 16.00 uur drie voorwerpen, gratis laten taxeren.

6 januari 2013 wordt een taxatiedag georganiseerd in het binnenmuseum

6 januari 2013 wordt een taxatiedag georganiseerd in het binnenmuseum

Advies van taxateurs

Bezoekers krijgen advies over het eventueel ter veiling aanbieden van hun objecten. De vorige editie leverde dan ook iets bijzonders op. Zo werd een schilderij uiteindelijk aangeboden bij het Maritiem Museum in Den Helder. Ook nu verwachten de taxateurs weer veel nieuwsgierigen met een schilderij, het zilveren bestek van oma of een oud meubelstuk dat veel geld waard blijkt te zijn. Het is mogelijk zonder afspraak vrijblijvend een vertrouwelijke taxatie te laten doen.

Over Bonhams

Bonhams is een internationaal veilinghuis met een hoofdvestiging in Londen. Met een netwerk van kantoren in meer dan 25 landen, organiseert het ruim 700 veilingen per jaar wereldwijd. Meer dan zestig specialistische afdelingen bestrijken alle gebieden van kunst en antiek, waaronder schilderijen, tekeningen, manuscripten, zilverwerk en andere vormen van toegepaste kunst, speelgoed, (antieke) meubels, automobielen, Aziatica en muziekinstrumenten. www.bonhams.com

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design. In 2011 riep de ANWB het museum uit tot Het leukste uitje van Noord-Holland.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV in Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.