Luxe hotspot Panama

Een steeds grotere groep kopers investeert in en verhuist naar Panama. Economische groei, 5-sterren hotels, jachthavens en upmarket shopping: Panama groeit uit tot de ‘luxe hub’ van Latijns-Amerika.

De luxe hotspot Panama is heel populair bij investeerders

De luxe hotspot Panama is heel populair bij investeerders

Economische groei

De economie van Panama groeit sneller dan die van andere Latijns-Amerikaanse landen. In de afgelopen zes jaar kent het land een economische groei van ongeveer 9%. Panama is, met haar 3,6 miljoen inwoners, inmiddels rijker dan de meeste Latijns-Amerikaanse landen.

Het nieuwe Panama

Panama’s enorme investering in de infrastructuur creëert een nieuwe stedelijke vitaliteit en een hernieuwd gevoel van leefbaarheid in Panama City. Kopers komen uit alle hoeken van de wereld. Panama is dé hub voor de rijken in Latijns-Amerika en de high-end markt en daarmee dé place-to-be in 2013.

Ontroerend goed

Er is geld te verdienen door te investeren in high-end ontroerend goed in Panama. De prijzen zijn niet meer zo laag geweest sinds begin 2007. Indrukwekkende woningen in wijken als Punta Pacifica, Balboa Avenue en Costa del Este staan te koop, terwijl de pijplijn voor nieuwe bouwprojecten stagneert. Minder nieuwe projecten en minder keuze wekt interesse van investeerders.

Miljoenen investeringen

Vijf jaar geleden waren er nog geen 5-sterren hotels in Panama. Ook huizen bouwen op een kunstmatig eiland (Oceaan Reef) en verkopen voor 3 miljoen dollar per stuk leek gewoonweg onmogelijk. Inmiddels is de eerste fase van het Ocean Reef project uitverkocht en de bouw van de Jack Nicklaus Golfbaan in Panama City krijgt vorm met woningen die worden aangeboden voor niet minder dan 1 miljoen dollar. En probeer maar eens een appartement te vinden in de Punta Pacifica’s Bellagio toren voor minder dan 2 miljoen dollar.

Boost lokale economie

De luxe treedt ook toe in andere sectoren van de locale economie. Nieuwe hippe restaurants en dure winkels openen hun deuren. Helemaal aangepast aan de nieuwe, rijke bezoeker. Zo breidt high-end winkelcentrum Multi Plaza uit met nog eens 200 winkels. En luxe automerk Mercedes Benz heeft vorig jaar zijn omzet verdrievoudigd in Panama en in juni 2012 een enorme showroom geopend.

Jachten en zeilschepen

Vanwege de krapte in huisvesting voor het groeiend aantal jachten en zeilschepen zijn in november de plannen goedgekeurd voor de bouw van twee jachthavens. Naar verwachting brengt nieuwe jachthavencapaciteit ook nieuwe bezoekers naar Panama.

Naar Panama

KLM vliegt zeven keer per week rechtstreeks naar Panama-City, binnen 11 uur. Diverse airlines (bijvoorbeeld Delta, United en Continental airlines) bieden Panama-City aan met één overstap.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Panama

 

Reviews lezen over Panama

Meer informatie over Panama vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Panama. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Panama

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.