Neushoortje Safaripark Beekse Bergen

In Safaripark Beekse Bergen is op 6 december 2012 het neushoornstiertje Bruno ter wereld gekomen. Prachtig nieuws, omdat neushoorns die in gevangenschap geboren zijn minder snel drachtig worden dan in het wild. Er al snel een klik tussen de ouders. In minder dan een jaar tijd is moeder Mazumba gedekt door Miguelin, de vader van Bruno. De dierenverzorgers zijn dan ook ontzettend trots op de ouders en vooral op Bruno, die bij geboorte al 60 kilo woog.

Kom op kraamvisite bij neushoornstiertje Bruno, de ouders trakteren op beschuit met muisjes

Kom op kraamvisite bij neushoornstiertje Bruno, de ouders trakteren op beschuit met muisjes

Ouders

Mazumba, de moeder van het jonge neushoornstiertje Bruno, komt oorspronkelijk uit Engeland. Ze is 5 jaar oud, voor neushoornbegrippen een jonge moeder. Ze doet het erg goed als jonge moeder. De bevalling, na 16 maanden draagtijd, verliep voorspoedig en de productie van moedermelk kwam gelijk op gang na de geboorte. De vader is Miguelin, hij is in 2004 overgekomen van een Spaanse dierentuin.

Kraamvisite

Bruno maakt het goed. Hij is te bezichtigen in de neushoornstal van het safaripark. De stal is geopend voor bezoekers maar voor de rust van het pasgeboren neushoornstiertje sluit de stal tussen 12.30 en 14.00. Zaterdag 15 en zondag 16 december zijn bezoekers van Safaripark van harte welkom bij de neushoornstal om de geboorte te vieren tussen 11.00 en 15.00 uur. Uiteraard wordt er getrakteerd op beschuit en muisjes namens de neushoornouders.

Bruno is te bezichtigen in de neushoornstal van het safaripark Beekse Bergen

Bruno is te bezichtigen in de neushoornstal van het safaripark Beekse Bergen


Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Safaripark Beekse Bergen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.