Denemarken biedt bezoekers Vakantiebeurs warm welkom

Gratis koffie, heerlijke hotdogs, stoere Vikingen en Deens Design. Vakantieland Denemarken presenteert zich van 9 tot en met 13 januari 2013 op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Beursbezoekers krijgen een warm welkom met gratis koffie en kunnen letterlijk proeven van Denemarken, want er zijn Deense hotdogs verkrijgbaar op de stand. Ook kan men een heuse Viking ontmoeten en diverse prijzen winnen, waaronder een rode Deense fiets. Daarnaast zijn er aantrekkelijke beursaanbiedingen en natuurlijk is er volop informatie over een vakantie in het Deense eilandenrijk.
denemarken-vakantiebeurs

Warm welkom met gratis koffie

De Denen houden van gezelligheid (‘hygge’) en bieden de Vakantiebeursbezoekers graag een warm welkom. Het team van VisitDenmark deelt koffiebekertjes uit bij de ingang van de Jaarbeurs. Iedereen die tussen 10 en 12.00 uur met het speciale bekertje naar de stand van Denemarken komt, krijgt gratis koffie ingeschonken voor een gezellig begin van de dag. Er is dagelijks een beperkt aantal bekers beschikbaar.


Deense hotdogs

Denemarken staat de laatste jaren volop in de culinaire belangstelling, vooral vanwege de New Nordic Cuisine en restaurant noma in Kopenhagen, met chef René Redzepi, dat meerdere keren achtereen werd uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld.
Denemarken telt diverse gastronomische festivals, maar ook het ‘gewone’ eten valt bij toeristen in de smaak. Zodra ze in Denemarken gearriveerd zijn, pauzeren veel Nederlanders om het begin van hun vakantie te vieren met een Deense hotdog. De kraampjes met ‘pølser’ tref je in het hele eilandenrijk. Op de Vakantiebeurs zijn de Deense hotdogs verkrijgbaar bij de Denemarken-stand in hal 10, dagelijks van 13.00-17.00 uur.

Vikingjaar 2013

In 2013 is het duizend jaar geleden dat de Deense Vikingkoning Svend Gaffelbaard (Svend Tveskæg) erin slaagde Engeland in handen te krijgen. Denemarken viert het Jaar van de Vikingen met een grote internationale tentoonstelling in het Nationalmuseum in Kopenhagen. De tentoonstelling VIKING opent op 22 juni a.s. en is te zien tot en met 17 november. Daarna zal de tentoonstelling te bezichtigen zijn in achtereenvolgens Londen (maart t/m juli 2014) en Berlijn (september 2014 t/m januari 2015).
Tijdens de Vakantiebeurs kunnen bezoekers bij de Denemarken-stand een heuse Viking ontmoeten. Er is een Viking uit Roskilde, de oude koningsstad aan de gelijknamige fjord en waar het Vikingschepenmuseum is gevestigd, en er is een Viking uit Ribe, het oudste stadje van Denemarken, waar jaarlijks in mei een grote Vikingmarkt wordt gehouden.

Winacties

Op de stand van Denemarken zijn tal van prijzen te winnen, waaronder een rode Deense kwaliteitsfiets van Velorbis, twee entreekaarten voor het Glasmuseum in Ebeltoft (Djursland), gratis LEGOLAND toegangskaartje voor kinderen en een LEGO vakantiehuis.

Zuidwest-Jutland: De Waddenzee en het oudste stadje van Denemarken

In het zuidwesten van Jutland vindt je het grootste Nationale Park van Denemarken: de WaddenZee, met de eilanden Rømø, Mandø en Fanø. Het wordt tweemaal per jaar bezocht door bijna twaalf miljoen trekvogels. In het voor- en najaar heb je bovendien de kans om ‘Sort Sol’ te ervaren, de ‘zwarte’ zonsverduistering wanneer duizenden spreeuwen een luchtdans maken. Het Waddenzeecentrum organiseert ook oester- en zeehondensafari’s.
Aan de zuidwestkust ligt Ribe, het oudste stadje van Denemarken, dat al ruim 1300 jaar bestaat. Ribe heeft straten met kinderkopjes, oude vakwerkhuizen en een Domkerk. ’s Avonds kan men de nachtwacht vergezellen op zijn wandeling door de stad en luisteren naar zijn verhalen. Ribe heeft ook twee Vikingmusea en jaarlijks in mei vindt er een grote internationale Vikingmarkt plaats.

Djursland: de natuurschone ‘neus’ van Denemarken

In het oosten van Jutland ligt Djursland. Deze streek wordt, vanwege de vorm op de landkaart, ook wel de ‘neus’ van Denemarken genoemd en biedt veel natuurschoon, zoals de verschillende stranden en het Nationaal Park Mols Bjerge, waarin het heerlijk fietsen en wandelen is. Er zijn tal van overnachtingsmogelijkheden, bezienswaardigheden en attracties, waaronder het Skandinavisk Dyrepark, safaripark Ree Park en pretpark Djurs Sommerland dat in 2013 de snelste achtbaan van Denemarken introduceert. Het pittoreske kustplaatsje Ebeltoft, met onder meer het Glasmuseum, is ook een bezoek waard. Djursland ligt op korte afstand van Aarhus, de tweede stad van Denemarken.

Oost-Denemarken: cultuurhistorie op eilanden Seeland, Møn, Lolland en Falster

Seeland biedt veel natuurschoon, zoals de spectaculaire (krijt)rotspartijen van Møns- en Stevns Klint, Maribo’s meertjes, Odsherred met het speciale licht dat kunstenaars generaties lang inspireerde en met bossen, heuvels en het uitzicht over zee en fjord.
Er zijn in deze regio tal van kastelen, landgoederen, burchten, vestingwerken, oude kerkjes en andere cultuurhistorische monumenten en bezienswaardigheden. De geschiedenis komt tot leven tijdens een tocht op de Roskilde Fjord op een van de schepen van het Vikingschepenmuseum. In het Land der Legenden kunnen bezoekers ervaren hoe men in de Vikingtijd woonde. En bij de indrukwekkende Vikingburcht Trelleborg zijn vondsten uit de Vikingtijd te bekijken. Oost-Denemarken is tevens geschikt voor een wandel- of fietsvakantie.

Dansk Feriebus Bookingburo (DFB): Dé Denemarken Vakantie Specialist

DFB (Dansk Feriehus Bookingburo), aangesloten bij de SGR, is dé Denemarken Vakantie Specialist in Nederland. In de beursflyer staan vijf speciale aanbiedingen met kortingen tot vijftig Euro. Daarnaast kan men op de website terecht voor 25.000 voordelige Deense vakantiehuizen, tientallen gezinsvriendelijke vakantieparken en honderd hotels en typisch Deense Kro’s. Ook biedt DFB voordelige toegangskaarten voor LEGOLAND Billund en geven de Denemarken Specialisten graag persoonlijk advies.

NOVASOL Vakantiehuizen: 10.000 particuliere vakantiehuizen in Denemarken

Veel Denen hebben een ‘Sommerhus’ (zomerhuis) en een groot deel van deze huizen zijn te huur. De particuliere Deense vakantiehuizen bevinden zich veelal aan of nabij de 7.300 kilometer lange kustlijn van het Deense eilandenrijk. Typisch Deense elementen zijn de gekleurde vakwerkhuizen, vaak met rieten dak, een houten veranda, een moderne en lichte inrichting, een sauna, de ligging midden in de natuur, en de kindvriendelijkheid.
De van oorsprong Deense organisatie NOVASOL heeft haar hoofdkantoor in Kopenhagen en biedt zo’n 10.000 vakantiehuizen te huur aan in Denemarken. Het Nederlandse kantoor van NOVASOL is gevestigd in Tilburg.

Vakantiepartner Denemarken: vakantiehuizen, appartementen en kastelen huren

Vakantiepartner Denemarken is onderdeel van Feriepartner Danmark, één van de grootste aanbieders van vakantiehuizen in Denemarken. Vakantiepartner Denemarken biedt ruim vijfduizend (particuliere) vakantiehuizen in het hele Deense eilandenrijk, zowel in het binnenland als aan de kust, van eenvoudig tot luxe.
Bij Vakantiepartner Denemarken zijn tevens appartementen, kastelen en hondvriendelijke vakantiehuizen te huur.

Vakantieland Denemarken

Denemarken is qua oppervlakte iets groter dan Nederland en telt circa 5,3 miljoen inwoners. Het land telt meer dan vierhonderd eilanden, heeft een kustlijn van circa 7.300 kilometer en is geografisch grofweg in te delen in Jutland (schiereiland dat is verbonden met Duitsland), het eiland Funen, het eiland Seeland (met hoofdstad Kopenhagen), Oost-Denemarken (de eilanden Lolland, Falster, Møn en Zuid-Seeland) en het eiland Bornholm.

Jaarlijks zijn er ongeveer één miljoen overnachtingen van Nederlanders in Denemarken, voornamelijk in de zomer en het voorjaar, met verblijf in vakantiehuizen en op campings. De natuur is de hoofdreden van Nederlanders om voor Denemarken te kiezen. Het is bovendien een kindvriendelijk, schoon en veilig vakantieland met een gemoedelijke sfeer.
Het Deense eilandenrijk is vanuit Nederland dichtbij en uitstekend bereikbaar; vanaf Utrecht is het nog geen zeshonderd kilometer tot de Duits-Deense grens.

Beursinformatie

Standnummer vakantieland Denemarken: 10D043 (hal 10). Meer informatie: www.visitdenmark.nl/vakantiebeurs

De Vakantiebeurs is van woensdag 9 januari tot en met zondag 13 januari 2013 in de Jaarbeurs in Utrecht, van 10-18.00 uur (op vrijdag tot 21.00 uur). Koop vakantiebeurs kaarten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Denemarken

 

Reviews lezen over Denemarken

Meer informatie over Denemarken vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Denemarken. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Denemarken

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.