WinterWelVaart vrijdag van start

De opbouw voor de zesde editie van WinterWelVaart, die vrijdag van start gaat, is begonnen. Er is een uitgebreid programma samengesteld met onder meer een gezellige kerstmarkt op de Hoge en Lage der A. WinterWelVaart is een bijzonder winterevenement in de binnenstad van Groningen en vindt elk jaar plaats tussen Sinterklaas en kerst: dit jaar van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december.

Kerstmarkt in Groningen

De Hoge en Lage der A vormen tijdens WinterWelVaart het toneel voor een bijzondere en gezellige kerstmarkt.Verschillende houten kraampjes en houten huisjes zijn gevuld met speciale producten waar je goed kunt slagen voor je last-minute kerstcadeautjes. Van sieraden tot gepofte kastanjes en van sokken tot parfum – het aanbod is groot. Natuurlijk zijn er ook genoeg plekken waar je even een korte pauze kunt nemen en genieten van iets warms om te eten of drinken.


Tientallen historische schepen

Speciaal voor WinterWelVaart liggen er ieder jaar tientallen (historische) charterschepen aan de Hoge, Lage der A en Pottebakkersrijge waarop een programma plaatsvindt vol muziek, theater, lezingen, maar ook signeersessies van onder meer Ard Schenk, Barbara Stok en Jean Pierre Rawie en is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis toegankelijk.

Daarnaast presenteert WinterWelVaart de Sterrenbeeld Kunstroute, die plaatsvindt op verschillende locaties aan de Hoge en Lage der A en Noorderhaven. Aan boord van schepen en op de wal vind je werk van kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier en van een aantal bijzondere gastexposanten.
Natuurlijk vind je verder een uitgebreid programma met kinderactiviteiten, theater, literatuur, film, lezingen en de nodige plekken langs de kade en op de schepen voor een gezellige pauze.
Het complete programma vind je op www.winterwelvaart.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Groningen

 

Reviews lezen over Groningen

Meer informatie over Groningen vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Groningen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Groningen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.