Treinreis door Finland nog nooit zo leuk

Een treinreis door Finland is een unieke ervaring. Het spoorwegnetwerk van de Finse Spoorwegen is al 150 jaar in gebruik en bevat inmiddels 6.000 kilometer rails door het hele land. De trein rijdt regelrecht door de mooiste natuur, langs honderden meren en door eindeloze bossen. Van bruisend Helsinki tot Fins Lapland. Het is een snelle manier van reizen, makkelijk, comfortabel en betaalbaar

Van Helsinki tot Kolari

Met de trein reis je makkelijk van noord naar zuid en andersom. Het meest noordelijke treinstation in Finland, boven de Noordpoolcirkel, is Kolari. Hoofdstad Helsinki is het belangrijkste spoorwegknooppunt vanwaar alle grote steden in Finland bereikbaar zijn. Zo reis je in twee uur naar Tampere of Turku en in slechts 10 uur ben je in Rovaniemi. Extra reden om in Helsinki de trein te pakken: het centraal station is een nationaal monument in Art Nouveau stijl. Een bezoekje waard dus.

Snel, makkelijk en comfortabel

Reizen met de trein in Finland is gemakkelijk, snel en comfortabel. Zo rijdt de hoge snelheidslijn al gauw 220 kilometer per uur en zijn de meeste treinen uitgerust met een restauratierijtuig. Op langeafstandstreinen zijn er speciale voorzieningen voor mensen met een handicap of allergie, een publieke telefoon en zelfs speelplaatsen voor kinderen. Overnachten in een nachttrein is ook geen overbodige luxe. Van Helsinki of Turku naar Lapland bijvoorbeeld. Een bed in een nachttrein is een stuk goedkoper dan een overnachting in een hotel. En op de populaire routes van Helsinki naar Tampere, Turku of Lahti is de trein zelfs de goedkoopste reisoptie.

Rail Away

De nieuwe uitzending van Rail Away op woensdag 12 december neemt je mee op een schitterende treinreis door Finland. Reizen met de trein is nog nooit zo leuk geweest. Houten stationsgebouwen, uitgestrekte bossen, ontelbare meren en bijzondere herfstkleuren. Een indrukwekkende trip van World Design Capital Helsinki, via Tampere naar de stad Jyväskylä.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Finland

 

Reviews lezen over Finland

Meer informatie over Finland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Finland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Finland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.