Vliegtuigsuite Teuge Mooiste Hotelkamer Nederland

Een voormalig regeringsvliegtuig in Teuge dat getransformeerd is tot een sjieke hotelsuite is winnaar geworden van de verkiezing ‘De Mooiste Hotelkamer van Nederland 2012 ‘. Het toestel – een Ilyushin 18 met bouwjaar 1960 – werd in 2009 met uitzondering van de cockpit volledig gestript en omgetoverd tot een luxe hotelsuite.

Het staat direct aan het platform van vliegveld Teuge in de provincie Gelderland. Men kon tot gisteren een stem uitbrengen op de genomineerde 42 hotels in Nederland waaronder dertien 5-sterren hotels. De vliegtuigsuite ontving ruim 2700 van de in totaal 9747 uitgebrachte stemmen. Eigenaar van de vliegtuigsuite Ben Thijssen is in de wolken met de prijs: ‘Fantastisch om bevestigd te krijgen dat veel Nederlanders een minder traditionele overnachtingsplek waarderen.’ Op de tweede plaats staat de presidential 3D suite van hotel Reehorst in Ede en de derde plaats werd toegekend aan de Jungle suite van het Van der Valk hotel in Vianen. Initiatiefnemer van de verkiezing die voor het derde achtereenvolgende jaar plaatsvindt is de website Hotelkamerveiling.nl. De prijsuitreiking vond plaats in Hotel ’t Paviljoen te Rhenen.

Superstrak interieur

Het moderne interieur van de vliegtuigsuite werd ontworpen door Marjolein Garritsen die dit afstudeerproject realiseerde voor haar opleiding aan de Jan des Bouvrie Academie in Deventer. Het ontbreekt gasten aan niets in het ruim 37 meter lange toestel. Een Auping bed, ligbad met jacuzzi, doucheruimte, infrarood sauna, een lounge gedeelte met relaxfauteuils, drie flatscreens voorzien van blue ray DVD spelers, een moderne pantry met koelkast, minibar, vaatwasser, inbouw koffiezetapparaat en combioven staan gasten tot de beschikking.

Vakantiecharter

Ondernemer Ben Thijssen, eigenaar van de hotelboekingswebsite www.hotelsuites.nl, haalde het toestel in 2009 vanuit Duitsland naar Nederland en liet de cabine volledig strippen en ombouwen tot een super-de-luxe suite voor twee personen. Het vliegtuigsuite project werd mede gefinancierd door de Provincie Gelderland en de Europese Unie. Het toestel werd gebouwd in 1960 en heeft dienst gedaan als regeringsvliegtuig voor DDR politici en kende onder meer Erich Honecker als een van de passagiers. Tussen 1964 en 1986 werd het op vakantiebestemmingen als Cuba, Rusland, China en Vietnam ingezet door de Oost-Duitse reisorganisatie Interflug. Tot 2007 fungeerde het toestel als restaurant in het Duitse plaatsje Harbke.

Authentiek

Een bijzonder en authentiek detail is de cockpit die nog volledig in originele staat verkeert. Gasten hebben toegang tot de cockpit waar alle namen van de instrumenten in het Russisch vermeld staan. Een overnachting inclusief ontbijt kost € 350,- voor twee personen. Een gastvrouw brengt ’s ochtend het ontbijt aan boord.

Hotelsuites.nl

De vliegtuigsuite viel eerder in de prijzen. In 2010 ontving het de Badkamer Design Award voor de mooiste hotelbadkamer van Nederland. Thijssen richtte in 2001 de site op waar bijzondere hotels, luxe suites en arrangementen in Nederland en België worden aangeboden. Hieronder bijvoorbeeld overnachtingen in een reddingsboot, een havenkraan, een vuurtoren en de vliegtuigsuite.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Apeldoorn

Kaart van Teuge

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.