Icelandair en Boeing tekenen overeenkomst nieuwe vliegtuigen

Icelandair Group en Boeing hebben een overeenkomst getekend voor de aankooprechten op 12 Boeings 737 MAX 8 en 737 MAX 9. Dit nieuwe model, welke de Boeing 737 gaat vervangen, zal vanaf 2017 beschikbaar zijn. De eerste levering aan Icelandair is gepland in de eerste helft van 2018.

12 nieuwe vliegtuigen voor Icelandair

De overeenkomst omvat acht Boeings 737 MAX 8, waarbij in de Icelandair configuratie plaats geboden wordt aan 153 passagiers, en 4 Boeings 737 MAX 9, waarbij in de Icelandair configuratie plaats geboden wordt aan 172 passagiers.
Ter vergelijking: de huidige Boeing van Icelandair, de 757-200, biedt plaats aan 183 passagiers.

De overeenkomst voor de overname van de 12 vliegtuigen wordt geschat op $ 1,2 miljard, maar de werkelijke aankoopprijs is vertrouwelijk. Deze overname zal deels worden gefinancierd door interne middelen van de onderneming en commerciële banken. Icelandair bespreekt momenteel met de “Export-Import Bank van de Verenigde Staten” de mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Volgens de prognoses van de groep zal deze overname geen invloed hebben op het dividendbeleid van de onderneming.

De Boeing 737 MAX is een nieuwe, verbeterde versie van de huidige 737 en heeft een groter bereik. De 737 MAX heeft nieuwere, efficiëntere motoren, vergeleken met de huidige vloot. De brandstofbesparing ten opzichte van de huidige vloot van Icelandair is 20% per stoel.

De Boeing 757 zal verder worden geëxploiteerd door Icelandair in de toekomst, maar de nieuwe vliegtuigen zullen een uitstekende aanvulling zijn op de vloot van Icelandair en de flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden van het bedrijf verhogen. De 737 MAX zal naar bestemmingen vliegen aan beide kanten van de Atlantische Oceaan en biedt nieuwe mogelijkheden voor extra bestemmingen en verhoging in frequenties van de vluchten.

Deze overeenkomst is het resultaat van onderzoek naar wat onze vliegtuigfabrikant ons te bieden heeft om ons te helpen versterken en onze vloot en netwerk uit te breiden. Onze samenwerking met Boeing is al tientallen jaren succesvol en we zijn blij deze samenwerking voort te kunnen zetten komende jaren

zegt Björgólfur Jóhannsson, CEO van Icelandair Group.

Voor meer informatie: www.icelandair.com/boeing

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van IJsland

 

Kaart van IJsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.