Nijmeegse binnenstad extra koopzondagen koopavonden

Kerstinkopen doen, schaatsen op écht ijs en genieten van de gezelligheid op straat. Daarvoor heeft de binnenstad van Nijmegen alles in huis. Van 16 december tot en met 6 januari biedt het centrum volop extra koopzondagen en koopavonden en activiteit. En vanaf 20 december (18.00 uur) is jong en oud welkom op de schaatsbaan bij de kleurrijk verlichte middeleeuwse Mariënburgkapel. Tot heel laat sprankelt het op 20 december in de stad: tijdens ‘WinternightShopping’ kan men winkelen tot 23.00 uur en smullen van een gratis oliebol. 25.000 parkeerders in de nieuwe Keizer Karel Garage worden getrakteerd op 25 % korting tijdens de Mariken Winterfeesten, van 20 december 2012 tot en met 6 januari 2013.

Koopzondagen in Nijmegen

Koopzondagen: 16, 23, 30 december en 6 januari. De eerste in de reeks extra winkelopenstellingen vindt plaats op koopzondag 16 december (12.00-17.00 uur). Dan verrassen een witte Wensfee op stelten en jonge acteurs uit de musical ‘Alleen op de wereld’ het publiek met een kleine attentie. De musical ‘Alleen op de wereld’ is een productie van het Huis voor de Kunsten de Lindenberg in samenwerking met de Nederlandse Musical Academie. De musical is te zien vanaf 28 december in Nijmegen. Voor informatie: www.delindenberg.com
Ook zondag 23, 30 december en 6 januari staan de winkeldeuren van 12.00 uur tot 17.00 uur wijd open en is er volop reuring op straat.

WinternightShopping 20 december.

Tot 23.00 uur winkelen kan tijdens ‘WinternightShopping’ op donderdag 20 december. Dit evenement is na drie jaar bijna traditie in de Nijmeegse binnenstad en was vanaf de eerste editie een publiekslieveling. Op straat prikkelt het befaamde Kerstmannendweilorkest het winkelend publiek tot meezingen met swingende en romantische kerstmuziek. Met een bon die ondernemers van de binnenstad aan iedere klant uitreiken krijgt men een gratis oliebol bij de oliebollenkraam op het Koningsplein (van 19.00-23.00 uur). Voor informatie: www.Marikenwinterfeesten.nl.

Extra Koopavond 21 december. Ook op koopavond vrijdag 21 december is het publiek tot 21.00 uur welkom om kerstinkopen te doen, de sfeer te proeven op straat en een drankje te gebruiken in een van de vele gezellige cafeetjes die de binnenstad kent.

Met korting parkeren in de Keizer Karel Parkeergarage

De gemeente Nijmegen draagt met een speciale parkeerkorting bij aan de gastvrije decembersfeer in de Nijmeegse binnenstad. Van 20 december tot en met 6 januari kan men voordelig kennismaken met de nieuwe Keizer Karel Parkeergarage op de van Schaeck Mathonsingel. De gemeente Nijmegen verspreidt hiervoor 25.000 kortingsbonnen via ondernemers in de binnenstad. Middels deze kortingsbon wordt 25 % korting verrekend bij de betaalautomaat in de Keizer Karel Parkeergarage. Openingstijden garage: maandag t/m zaterdag van 07.00 uur tot 04.00 uur, op koopzondagen van 10.00-04.00 uur. Adres: van Schaeck Mathonsingel, bij het Keizer Karel Plein (volg de bewegwijzeringborden Nijmegen Centrum en P Keizer Karel). Voor informatie: www.nijmegen.nl/parkeeractie

Voor meer informatie: Marikenwinterfeesten.nl

Meer informatie bij de VVV van Nijmegen

 

Reviews lezen over Nijmegen

Meer informatie over Nijmegen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar [locatie]. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nijmegen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.