Costa Cruises begint bouw grootste schip

Vandaag is begonnen aan de bouw van de ‘Costa Diadema’. Deze gaat plaats bieden aan 4.947 gasten en is daarmee tevens het grootste cruiseschip dat vaart onder Italiaanse vlag.

Ceremonie

In het droogdok van scheepswerf Fincantieri in Marghera (Venetië) is vandaag een ceremonie gewijd aan het plaatsen van het eerste blok van het toekomstige vlaggenschip van Costa Cruises. Dit eerste blok weegt ongeveer 504 ton, meet 15.7 bij 29 meter en vormt het middengedeelte van het schip. De verdere constructie en inrichting duurt nog tot 30 oktober 2014, de geplande afleveringsdatum. Het Costa Diadema project geeft werk aan 1000 scheepswerfwerknemers en nog eens 2500 werknemers uit diverse andere sectoren. Bij de bouw zijn namelijk ongeveer 400 andere bedrijven betrokken, voornamelijk op het gebied van de inrichting van het schip. Costa Cruises investeert ongeveer 550 miljoen euro in het nieuwe vlaggenschip.

Costa Crociere CEO Michael Thamm zegt:

De bouw van de Costa Diadema is een tastbare inzet op toekomstige groei van ons bedrijf. Het is niet alleen voor ons belangrijk, maar voor Italië in het algemeen en voor Venetië in het bijzonder. De Costa Diadema bevestigt de samenwerking met Fincantieri, die al resulteerde in de bouw van tien nieuwe schepen voor ons sinds 2000, waarmee in totaal 5 miljard euro gemoeid is.

Extreem moeilijk jaar voor Costa Cruises

Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri zegt: “Het jaar 2012 is een extreem moeilijk jaar geweest, zeker in de scheepsbouwindustrie. De totale wereldwijde investeringen waren nauwelijks meer dan een kwart van die in 2007, resulterend in een halvering van het aantal bestellingen van cruiseschepen. Onze doelstelling is dan ook tweeledig: focussen op sectoren die betere groeikansen hebben en ons marktleiderschap handhaven in onze traditionele sectoren. Vandaag, als we beginnen aan alweer een prachtig nieuw schip voor Costa, zien we de toekomst met meer vertrouwen tegemoet.”

De Costa Diadema wordt het grootste schip dat vaart onder Italiaanse vlag: 132.500 bruto tonnage, 306 meter lang, 37.2 meter breed, 4.947 aantal gasten, 1.253 bemanningsleden en 1.854 hutten. De Costa Diadema zal extra uitnodigend zijn, zowel van binnen als van buiten, met exclusieve innovaties op het gebied van de keuken, entertainment en technologie.

Comments are closed.