Grootste Chinese lichtspektakel Europa open

Met het overhalen van een enorme hendel gaf Burgemeester Aboutaleb, onder het toeziend oog van honderden gasten, vrijdag 7 december om 18.30 uur het officiële startsein van China Light Rotterdam. Tot en met 14 februari verlichten 35 lichtobjecten en –taferelen Het Park bij de Euromast. Hiermee is de eeuwenoude Chinese traditie van lichtfestivals nu ook in Rotterdam te beleven. Bezoekers van dit grootste lichtspektakel van Europa kunnen ook genieten van traditionele Chinese optredens en demonstraties. De drijvende kracht achter China Light Rotterdam is een van origine Chinees bedrijf dat een jarenlange ervaring heeft met de organisatie van lichtfestivals in hun thuisland. Sinds enkele jaren exporteren zij deze traditie. Zij zien Rotterdam als opstap naar de rest van Europa.

Openingstijden

China Light Rotterdam is vanaf vandaag elke dag geopend, m.u.v. 31 december. Het park opent om 16.30 en sluit om 22.00 uur. Tickets zijn te koop via www.chinalightrotterdam.nl.


Burgemeester Aboutaleb:

Schitterend! Een geweldige toevoeging aan het festival thema van Rotterdam

Lucien Foort (DJ):

Ik ben erg onder de indruk, Rotterdam mag hier trots op zijn!

Quintis Ristie:

Erg inspirerend, kerst op z’n Chinees!

Jet Sol:

Het is het totaalplaatje wat het prachtig maakt. Alleen de Chinezen kunnen dit!

De Chinese traditie van lichtfestivals is in Rotterdam neergestreken aan de voet van de Euromast. Ruim 40 Chinese kunstenaars bouwden hier een sprookjesachtig paradijs compleet met een spetterende lasershow en Chinese optredens. Wandelend tussen meer dan 35 betoverende lichtobjecten van sprookjesfiguren, bloemen, dieren, een 100meter lange draak en een gigantische Temple of Heaven waan je je in het magische China. China Light Rotterdam is het grootste Chinese lichtevenement dat ooit in Europa heeft plaatsgevonden.

Al eeuwen lang, sinds de eerste Chinese keizer, vieren de Chinezen Yuan Xiao: het Festival van het Licht. Op de vijftiende dag van de eerste maand worden talloze lantaarns ontstoken om de god van de hemel gunstig te stemmen. Het is het traditionele feest dat het Chinese Nieuwjaar viert. De Chinese ‘Festivals of Lights’ zijn wereldberoemd en worden ook buiten China gevierd. Deze winter dus in Rotterdam.

China en Rotterdam hebben een hechte band en Shanghai en Rotterdam zijn al lange tijd zustersteden van elkaar. Zodoende kwamen ze in Rotterdam terecht en kregen ze Het Park toegewezen als locatie om het evenement te organiseren.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Rotterdam

 

Reviews lezen over Rotterdam

Meer informatie over Rotterdam vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Rotterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Rotterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.