Veel bezoekers Historium in Brugge

Historium Brugge, een bijzondere belevingsattractie waarbij de bezoeker wordt teruggeflitst naar het middeleeuwse Brugge, opende op 25 november 2012 zijn deuren. Al de eerste week na de opening lag het aantal bezoekers van de nieuwe attractie bijna 5000 boven het verwachte aantal.

Historium Brugge

Het bezoekersaantal in het net geopende Historium Brugge is hoger dan verwacht


Volgens René Tolenaars, directeur Sales & Marketing Communicatie ziet de toekomst van Historium Brugge er veelbelovend uit:

ten opzichte van de beoogde 200.000 bezoekers voor het eerste jaar, zitten we momenteel ver boven onze doelstelling. En dat terwijl we nu in het laagseizoen zitten.De persaandacht op zowel nationaal en internationaal niveau is aanzienlijk groot. Zo waren er vlak voor de opening persbezoeken uit Nederland, Spanje, Italië, Rusland, de U.K. en Frankrijk. Entreetickets worden voornamelijk aan Belgische toeristen verkocht, maar ook Nederlanders, Spanjaarden, Britten en Fransen bezoeken Historium Brugge in het mooie neogotische pand. 
In hetzelfde monumentale pand is een nieuwe vestiging van de Dienst Toerisme Brugge geopend, wat tevens een verzamelpunt is voor de toeristische gidsen van Brugge. Deze locatie is dan ook de ideale uitvalsbasis om een bezoek aan het hedendaagse Brugge voor te bereiden.

Belevingsattractie

Historium Brugge, een belevingsattractie waarbij de bezoeker wordt teruggeflitst naar het middeleeuwse Brugge

Een totaalconcept met een ontroerend liefdesverhaal als rode draad

Historium Brugge dompelt de bezoeker helemaal onder in de Middeleeuwen, in 1435. Hij ontdekt er Brugge ten tijde van de Gouden Eeuw en ervaart de stad alsof hij er middenin staat. Hij laat zich meeslepen door een liefdesverhaal en gaat, samen met Jacob, op zoek naar diens geliefde, Anna. Ondertussen wordt hij overweldigd door een filmisch panorama van de drukke haven, en neust hij rond in het schildersatelier van de beroemde schilder Van Eyck. Het schilderij van Van Eyck, Madonna met kannunik Joris van der Paele, die levensecht te zien is in het beroemde Groeningemuseum in Brugge, vormt het middelpunt van het verhaal.

Historium Brugge heeft zeven themazalen waar de bezoeker doorheen loopt. Al lopend ruikt, hoort, ziet en voelt de bezoeker hoe het in Brugge anno 1435 moet zijn geweest. Film, decor, muziek en speciale effecten versmelten er tot één magische ervaring. Het verhaal wordt gevolgd via een volautomatische audioguide met de keuze uit maar liefst 9 talen. Na afloop van de voorstelling, die 35 minuten duurt, kan de bezoeker zich verder verdiepen in de middeleeuwse geschiedenis van de stad in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte die de Aftershow genoemd.

De zintuig ‘smaak’ wordt na de voorstelling op een originele manier uitgelicht, namelijk in het mooie Grand Beer Café Duvelorium waar een selectie van de beste Belgische bieren wordt geschonken, waaronder het bekende Duvel biertje. In de Chocolaterie proef en koop je chocolade in het thema van Historium.

Historium Brugge biedt na afloop van het bezoek aan de attractie een wandeling voor groepen, de speciaal daarvoor ontwikkelde Historium wandeling door een gecertificeerde gids. “Brugge Beter Begrijpen” is het doel van de wandeling en het middeleeuwse Brugge, dat men op een unieke manier beleeft in Historium, toetsen aan de stad zoals die er vandaag uitziet.

Entreeprijzen

Een bezoek aan Historium Brugge kost volwassenen elf euro, kinderen tot en met 14 jaar betalen 5,50 euro entree. Het reserveren van de wandeling kan alleen in combinatie met een bezoek aan Historium Brugge, voor groepen van 15 tot 24 personen. Een combiticket (entree en wandeling) kost € 15.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Vlaanderen

 

Reviews lezen over Vlaanderen

Meer informatie over Vlaanderen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Vlaanderen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Brugge

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.