Kunstroute WinterWelVaart

Tijdens WinterWelVaart wordt een bijzondere kunstroute gepresenteerd. Aan boord van verschillende schepen en op de wal vind je werk van kunstenaars die wonen en werken in het A-kwartier en van een aantal bijzondere gastexposanten. WinterWelVaart is een bijzonder winterevenement in de binnenstad van Groningen en vindt elk jaar plaats tussen Sinterklaas en kerst: dit jaar van vrijdag 14 tot en met zondag 16 december 2012.

Kunstroute WinterWelVaart

Tijdens WinterWelVaart wordt een bijzondere kunstroute gepresenteerd op verschillende schepen

Programma

Beeldend kunstenaar Anke Slooff (zelf woonachtig op M.S. Tarakan aan de Noorderhaven) heeft het programma samengesteld. De deelnemers van KunstaandeNoorderhaven, die jarenlang hun deuren openden in het weekend voor Pasen hebben hun activiteiten verplaatst naar het weekend tussen Sinterklaas en Kerst. Daardoor is er nu tijdens WinterWelVaart een nieuwe uitgebreide kunstroute ontstaan. Bezoekers kunnen zo een wandeling langs het water van de A en de Noorderhaven combineren met het bekijken van heel diverse exposities op en om het water. Het zal niet verbazen dat schepen en stadsgezichten thema’s zijn die door meerdere kunstenaars in verschillende technieken en diverse stijlen zijn verbeeld.

Winter

Ook de winter is een geliefd thema. De prachtige schilderijen van Folkert de Graaf van de Noorderhaven in de sneeuw zijn daar een goed voorbeeld van. Koos Boertjens laat bijzondere foto’s zien van de dichtgevroren diepenring. Fiona Zondervan heeft speciaal voor WinterWelvaart een bronzen beeldje gemaakt van een ijsvogel.

WinterWelVaart

Fiona Zondervan maakte speciaal voor WinterWelvaart een bronzen beeldje


Fotografe Janke de Vries en etser Han van Hagen halen hun inspiratie vooral uit de natuur. Net als Peter Durieux, die vooral bekend is van zijn Franse landschappen, maar die ook heel mooi bootjes en bomen tekent en schildert.

Vergeet vooral niet om aan boord te gaan van de Vlijt. Een klein scheepje in de Noorderhaven waar Hannie Siersema haar kleurrijke interieurschilderijtjes exposeert in een intiem interieur. Als extraatje zijn er op maar liefst vier locaties sieraden te zien.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Groningen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.