Restauratieproject Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft een subsidie van €180.000 van de Provincie Noord-Holland ontvangen. Dit bedrag sluit de begroting van de eerste fase van een restauratieproject voor diverse panden van het buitenmuseum. De feestartikelenwinkel uit Marken, de rokerijen uit Monnickendam, de snoepwinkel uit Volendam en de schuitenhelling uit Wervershoof worden bijvoorbeeld hersteld. Ook komen bezoekersfaciliteiten zoals de publiekstoiletten en museumrestaurant Het Amsterdamse Huis aan bod.

Restauratie Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft een subsidie van de Provincie Noord-Holland ontvangen


Mede dankzij de financiële steun van de BankGiro Loterij is het Zuiderzeemuseum in 2012 van start gegaan met de eerste fase van de werkzaamheden. Met het bedrag van de provincie, afkomstig uit de uitvoeringsregeling Musea, Archieven, Monumenten Noord-Holland, kan het project in het voorjaar van 2014 worden afgerond.

Hoog op agenda

Algemeen directeur van het Zuiderzeemuseum, Stephan Warnik reageert verheugd op het goede nieuws:

Met deze financiële steun is het mogelijk om verder te gaan met de herstelwerkzaamheden van ons buitenmuseum. Blijvende en verbeterde toegang tot de authentieke panden van het museum staat hoog op de agenda. Het gaat hier immers om erfgoed van alle Nederlanders. We zijn enorm dankbaar dat de provincie Noord-Holland ons deze subsidie toekent, zodat we onze bezoekers een fantastische beleving kunnen blijven bezorgen.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Enkhuizen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.