Kerstmarkten in Nederland

Nederland is nu nog een beetje in de ban van Sinterklaas, maar bij de oosterburen is de kerstsfeer al volop aanwezig. Op 26 november 2012 is de kerstmarkt van Bremen geopend, en vanaf 27 november gaat de Lambertimarkt in Oldenburg open voor het publiek. In de donkere dagen voor kerst veranderen de binensteden in een prachtige zee van lichtjes. De winterse geuren van kaneel, gebrande amandelen en glühwein stijgen op. Ideaal voor een gezellig dagje uit met familie of vrienden. Gezellig samen rondslenteren, lekker eten en drinken in de sferen van kerst, en ondertussen orginele kerstcadeau’s uitzoeken.

Kerstmarkt in Nederland

Sinterklaas heeft het land nog niet verlaten of de kerstsfeer is al volop aanwezig ©Publicexpress

Oldenburg


De kerstmarkt van Oldenburg is zoals elk jaar opgebouwd op het Raadhuisplein en het Schlossplein. Midden in de historische binnenstad, onder de torens van de oude Lambertikirche, het oude Rathaus en het Schloss. De sfeervolle en overzichtelijke markt trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Kerst in Nederland

Nederland is een echt kerstland ©Publicexpress

Bremen


Ook de kerstmarkt van Bremen bevindt zich te midden van historische gebouwen, de een nog prachtiger dan de ander. Het Bremer Rathaus en de Markt zijn zelfs UNESCO werelderfgoed. Bijzonder aan de kerstmarkt van Bremen is het gedeelte dat gewijd is aan de Middeleeuwen. Stap binnen en u waant zich in een andere tijd! Er is muziek, er zijn demonstraties van oude ambachten en er lopen mensen in historische kostuums. De sfeer die hierdoor ontstaat moet je een keer geproefd hebben.

Met Publicexpress naar de kerstmarkt


De lijnbussen rijden 8 keer per dag van Groningen naar Oldenburg en Bremen en vice versa. Reserveer van te voren uw zitplaats in de bus. Buskaartjes zijn op de website en bij voorverkoopadressen verkrijgbaar vanaf €5,-voor een enkele reis Oldenburg en vanaf €7,50 voor een enkele reis Bremen. Een kaartje kopen in de bus kan ook, maar dan is het tarief hoger! 
Gaat u met vrienden of familie? Profiteer dan van ´kwartetkorting´: met z´n vieren reizen en maar voor drie betalen! Zestig jaar of ouder? Dan geldt voor u het voordelige kindertarief.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.