Unieke kerstsfeer in Zuid-Limburg

Het wordt weer kouder. Het schemert steeds vroeger. Tijd voor de open haard, kaarsjes en gezelligheid.
En de unieke kerstsfeer in de zuidelijkste provincie van Nederland! Want tegen het einde van het jaar verandert Zuid-Limburg in dé kerstregio van Nederland. Met sfeervolle evenementen, sprookjesachtige verlichting, kerstbomen en misschien wel weer een pak sneeuw op de Limburgse heuvels. In de verschillende steden en dorpjes is dan zó veel te beleven op het gebied van kerst!

Kerst in Zuid-Limburg

In de verschillende steden en dorpjes is er zó veel te beleven op het gebied van kerst!

Valkenburg, de kerststad van Nederland!

Het gerucht gaat dat de Kerstman eigenlijk uit Valkenburg komt… Want naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg weer in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland.
De twee ondergrondse kerstmarkten in de Fluweelengrot en de Gemeentegrot genieten internationale bekendheid. Samen met Europa’s grootste ondergrondse kerststal van Magisch Zand, vormen ze al sinds jaar en dag dé kerstattracties van Valkenburg. Ook bovengronds is er genoeg te beleven: bijvoorbeeld de Christmas Parade, Santa’s Village op het Th. Dorrenplein of de culinaire wandeling Route d’Amuse langs de beste restaurants. Geen wonder dat Valkenburg dé kerststad van Nederland is!

Winterdroom in Sittard!

De historische binnenstad van Sittard verandert van 9 december tot 6 januari in een betoverende en intieme winterstad. Winterdroom staat voor een winterse droomwereld, met een sfeervol verlichte markt, fraai versierde gevels en bomen met lichtjes. En de romantische ijsbaan maakt de nostalgie compleet. Overal in de binnenstad zijn leuke activiteiten in wintersfeer, met muziek en live optredens georganiseerd.

Magisch Maastricht

De historische binnenstad van Maastricht staat van 30 november t/m 1 januari geheel in het teken van de sfeervolle feestdagen. Adembenemend versierde straten verbinden de Maastrichtse pleinen waar u zich kunt laten verrassen door wisselende winterse activiteiten.
Zo is er weer volop kerstsfeer, winterpret en schaatsplezier op het Vrijthof. Het Magisch Cultuur Festival zorgt voor vele bijzondere momenten op diverse prachtige locaties in de binnenstad. De feestelijke koopzondagen en decoratieve etalages nodigen uit tot eindeloos shoppen en de Maastrichtse restaurants en cafés laten de gastronomische sterren van de stad smaakvol stralen.

Kerst in het Heuvelland

Het schitterende vijfsterren landschap, kerststalletjes, bourgondisch genieten, kribkes, een Mariagrot met kruisbeeld en heel veel lichtjes. Kortom, alle ingrediënten voor een prachtige beleving van het kerstgevoel volmaken het sprookje in het Limburgse Heuvelland.
Met een beetje geluk laat Koning Winter ook nog van zich spreken en zorgt hij voor een prachtig winters sneeuwdek met zacht winterlicht. Onderneem een winterwandeling via één van de schilderachtige routes. Dan zorgen vele gezellige cafeetjes en restaurantjes tussendoor of na afloop voor het ultieme wintergevoel!

Winter in Parkstad

Het dynamische Parkstad Limburg is niet voor niets de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland. Deze regio staat bol van de contrasten. Met talrijke grote en kleine attracties en natuurlijk met de grootste shoppingboulevard van Europa, die het hele jaar door bruist van leven.
Ook in de winter is Parkstad Limburg meer dan de moeite waard. Wat dacht u van het Drakenfestijn bij Kasteel Hoensbroek, de kerstwereld bij het grootste abdijcomplex van de Benelux of de Winterexpress van ZLSM? Dit is slechts een kleine greep uit de winteractiviteiten in deze unieke Limburgse regio!

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zuid-Limburg

 

Reviews lezen over Zuid-Limburg

Meer informatie over Zuid-Limburg vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zuid-Limburg. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zuid-Limburg

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.