Skiën voor kinderen in Oostenrijk

Voor gezinnen met kinderen wordt skiën in het Oostenrijkse skigebied SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental deze winter nog leuker gemaakt. Kinderen tot 15 jaar mogen gratis gebruik maken van de 91 skiliften en de 279 kilometer pistes. De kinderen moeten echter wel begeleid worden door een van de ouders die een skipas voor minimaal drie dagen heeft. De actie geldt van 8 tot 21 december 2012 en van 16 maart tot 7 april 2013. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental ligt in hartje Kitzbüheler Alpen en is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. De afstand vanaf Utrecht bedraagt zo’n 900 kilometer. Het is meerdere malen uitgeroepen tot het beste skigebied ter wereld.

SkiWelt Wilder Kaiser–Brixental

Kinderen tot 15 jaar skiën gratis in SkiWelt Wilder Kaiser–Brixental

Kindvriendelijk

Het gebied is een uitgelezen bestemming voor families. Het kenmerkt zich door brede en niet al te steile hellingen met veel blauwe pistes voor beginners en gezinnen. De meeste stoeltjesliften beschikken over een speciale kindersluiting. Er zijn maar liefst 19 skischolen die uiteraard ook lessen verzorgen voor peuters en kinderen. Er zijn tevens verschillende kindercrèches zodat ouders zelf in alle rust op de lange latten kunnen. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar ontwikkelde skischool Scheffau zogeheten mini-carver skies voor de allerkleinsten, die zo spelenderwijs hun eerste stapjes op de kinderpiste kunnen zetten.

Rodelen

De wat oudere kinderen kunnen hun hart ophalen in de drie Funparken in Ellmau, Söll en Westendorf – hier kunnen snowboarders en freestylers hun eigen trucjes oefenen of gewoon chillen en van de dag genieten. Nieuw in het winterseizoen 2012/13 : In Hochsöll wordt een Funslope-gebied aangelegd met drie afdalingen met verschillende moeilijkheidsgraden. SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental staat ook bekend om de vele rodelbanen met een totale lengte van 16 kilometer. De 4.5km lange Astberg rodelbaan naar Ellmau en Going zijn zelfs tot 02.00 uur ’s nachts verlicht. Ook de ‘Hexenritt’ baan en de ‘Mond’ rodelbaan in Söll zijn aanraders voor het hele gezin.

Overnachten in een iglo

Je kunt er overnachten in een heuse iglo

Iglodorp

’s Avonds skiën kan onder meer in Söll (met 11km verlichte tracks is het zelfs het grootste avondskigebied van Oostenrijk), Brixen en Westendorf en voor een unieke ervaring is een bezoek aan het ALPENIGLU-iglodorp in Hochbrixen een must. Je kunt daar in een heuse iglo overnachten, een drankje drinken in de ijsbar, dineren in het ijsrestaurant en zelfs trouwen in een ijskapel. En wat je zeker niet moet overslaan is de Ice Land tentoonstelling waar internationale kunstenaars sculpturen uit ijs hebben gehouwen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Oostenrijk

 

Reviews lezen over Oostenrijk

Meer informatie over Oostenrijk vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Oostenrijk. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Oostenrijk

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.