Kerstmarkten in Nedersaksen

Een sprookjesachtige sfeer, zacht glinsterende lichtjes, stemmige kerstmuziek, de geur van vers gebrande amandelen en glühwein: de feestelijke decembermaand is in aantocht. In het aan Nederland grenzende Nedersaksen staat op het moment alles in het teken van de gezellige sinterklaas- en kersttijd.

Nedersaksen kerstmarkt

Een sprookjesachtige sfeer, zacht glinsterende lichtjes en stemmige kerstmuziek

Maritieme kerstambiance

In Ostfriesland hebben de sfeervolle kerstmarkten een maritiem tintje! Op een drijvend ponton verlicht een fraai versierde kerstboom de romantische haven van Carolinensiel-Harlesiel. Sinterklaas komt hier 1 december aan met de raderboot Concordia. De kleine kerstmarkt zorgt voor een gezellige sfeer.

In de oude havenstad Emden ligt de drijvende Engelke-kerstmarkt. Met de feestelijk verlichte museumschepen als sfeervol decor, kan in het stadspark, aan de oever van de Delft en aan boord van de afgemeerde schepen een spectaculair andere kerstmarkt ontdekt worden. In de houten chaletjes wordt van alles verkocht en natuurlijk wordt ook de inwendige mens niet vergeten!


Wilhelmshaven trakteert vanaf 26 november zijn bezoekers met maritieme flair op een fonkelende kerstmarkt ‘Weihnachten am Meer’. Van het centrum tot de haven staan talrijke kerstkraampjes. Op 30 december vindt de laatste koopzondag van het jaar plaats.

Sprookjesachtig en intiem

In de historische zout- en Hanzestad Lüneburg waant de bezoeker zich in een sprookje. Sneeuwwitje, Roodkapje en andere sprookjes van Grimm worden in sprookjeshuizen tijdens de romantische kerstmarkt door bewegende houten figuren uitgebeeld. Kraampjes met kunstnijverheid, kerstdecoratie, lekkernijen en muziek zorgen voor een gezellige sfeer.

De kerstmarkt van Hamelen behoort tot de mooiste van Noord-Duitsland. 60 houten chaletjes in het historische centrum bieden regionaal handwerk en kunstnijverheid, er is een schaatsbaan voor kinderen, curling voor volwassenen, een elf meter hoge stapelpiramide, het kerstklokkenspel en een uitgebreid muzikaal programma.

Het derde weekend van de advent vindt in en bij de historische mijn Rammelsberg (UNCESO werelderfgoed) het evenement ‘Weihnachtlichen Rammelsberg’ plaats. Boven- en ondergronds straalt kaarslicht en op de kerstmarkt worden specialiteiten en producten uit de Harz aangeboden. Tegen een decor van middeleeuwse gevels op de historische markt van het nabijgelegen Goslar is van 28.11 t/m 30.12.12 een fantastische kerstmarkt ingericht. Groot en klein zal zich hier amuseren, tijdens het wandelen langs de feestelijk verlichte kerstkraampjes, een ritje met de trein door een mini-kerstbos, de zachte muziek en romantische sfeer.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nedersaksen

 

Reviews lezen over Nedersaksen

Meer informatie over Nedersaksen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nedersaksen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nedersaksen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.