Maandagontvangst in Scheepvaartmuseum

Op maandag 26 november 2012, organiseert Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam een ‘MuseumMaandag’. Dit is een exclusieve maandag-ontvangst met een bijzonder programma. De kosten voor deelname bedragen € 15,- p.p. (normaal € 27,50). Dit bedrag is inclusief een lezing gegeven door de Directeur Collecties van Het Scheepvaartmuseum, een topstukkenrondleiding en een kopje koffie/thee en uiteraard entree tot het museum. Aanmelden voor deze ‘MuseumMaandag’ is noodzakelijk.

MuseumMaandag

MuseumMaandag; een exclusieve maandag-ontvangst met een bijzonder programma


In 2010 verwierf Het Scheepvaartmuseum een collectie voorwerpen, foto’s en documenten van de
voormalige scheepmakerij Westhof in Zoeterwoude, geeft een unieke lezing waarin hij ingaat op de geschiedenis van de werf en de schepen die men er bouwde, maar ook op het netwerk van oude vaarwegen en het dagelijks leven van de binnenschippers in dorpen als Zoeterwoude, Hazerswoude en Benthuizen. Aansluitend kunt u genieten van een rondleiding langs de topstukken van het museum en is er gelegenheid om zelf het museum te bezoeken. Bovendien kunt u van 13.00-14.00 uur de opname bijwonen van Podium gepresenteerd door Wouter Pleijsier, het Radio 4 programma met muziek, verhalen en actualiteiten
over klassieke muziek.

Deelname aan dit speciale programma, incl. entree Het Scheepvaartmuseum, lezing, topstukkenrondleiding en kopje koffie of thee naar keuze met krentenwegge in restaurant Stalpaert, kost nu € 15,- p.p, normaal € 27,50 (Museumkaart niet geldig). Het aantal kaarten is beperkt!
Reserveren is noodzakelijk www.museummaandag.nl/26november. Betaling geschiet aan de kassa
van het museum op de dag zelf.


De volgende MuseumMaandag vindt plaats op 10 december in Museum De Pont in Tilburg.
De BankGiro Loterij MuseumMaandag, een initiatief van NCB Naturalis, Museum Volkenkunde en het Rijksmuseum van Oudheden, maakt van de maandag, de dag waarop veel musea gesloten zijn, de meest bijzondere museumdag van de week. Dit project ontvangt sinds 2011 financiële steun van de BankGiro Loterij.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Amsterdam

 

Reviews lezen over Amsterdam

Meer informatie over Amsterdam vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Amsterdam. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Amsterdam

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.