Oldenburger Weihnachtsmarkt

Met de opening van de traditionele Lamberti-markt, welke plaats zal vinden op 27 november 2013 om 17.00 uur begint in Oldenburg de kerstperiode. Er zijn genoeg redenen om de traditionele kerstmarkt van Oldenburg te bezoeken.Over een week kunt u in welgeteld 125 kraampjes in een historische ambiance bij de St. Lamberti-Kirche en het kasteel van het kerstaanbod genieten.

Kerstmarkt Oldenburg

De kerstmarkt in Oldenburg opent de kerstperiode van 2012 op 29 november


En dan hebben we het niet alleen over een rijk maar ook fascinerend aanbod. Op de nieuw aangelegde Schlossplatz, dat sinds dit jaar ook een nieuw stedelijk juweel biedt, nl. het Schlaue Haus Oldenburg, kan men heerlijk ontspannen met een glas glühwein, Feuerzangenbowle of andere winterse lekkernijen. En dat betekent ook: nog ontspannender wandelen en shoppen. Bij de handelaren in hun kraampjes met kerstspullen, die tot 22 december dagelijks geopend zijn, en natuurlijk in de vele winkels in de stad. Bijvoorbeeld op 8 december tijdens de lange koopavond, wanneer niet alleen de kerstmarkt maar ook de winkels tot 24 uur zijn geopend.

Gevarieerd kerstprogramma

Trombonemuziek vanaf het balkon van het stadhuis elke zaterdag om 17 uur en de kerstman, die er dagelijk is vanaf 16 uur. En kleine kerstmarktbezoekers vanaf 4 jaar kunnen dagelijks in de voorleestent van kerstverhalen genieten. Op het podium voor de ‘Schlosswache’ en op de markt van het stadhuis treden koren op en tijdens een bak-workshop kunnen kinderen zelf leren bakken. Wie meer van Oldenburg wil leren kennen, kan een bezoek aan de Lamberti-markt met een rondleiding combineren of de nieuwe Touristinformation in het Schlaue Haus Oldenburg bezoeken. Dit ligt direct tegenover het Oldenburger Schloss en de Weihnachtsmarkt en is zeker de moeite waard.

Lamberti-Markt

27 november tot 22 december 2012 in de binnenstad (bij het stadhuis en de Schlossplatz). Openingstijden: dagelijks van 11:00 tot 20:30 uur; op de openingsdag van 17:00 tot 20:30 uur; tijdens de lange Nikolaus-Einkaufsnacht op 8 december tot 24:00 uur.

Reistip

Meerdere keren per dag rijden de lijnbussen van Publicexpress rechtstreeks en zonder overstappen vanaf Groningen naar Oldenburg. Naast het reguliere dienstregeling worden in de kerstperiode extra busritten aangeboden om de bezoekers van en naar Oldenburg te brengen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Reviews lezen over Duitsland

Meer informatie over Duitsland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Duitsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.