Openingsweekend GLOW Eindhoven

De zevende editie van GLOW heeft een nog indrukwekkender openingsweekend beleefd dan gepland. Zondagnacht stond de teller stil op 65.000 bezoekers. Nu de definitieve telling bekend is, blijkt dit getal verre van juist te zijn. Na hertelling bleken op zaterdag en zondag in totaal 98.000 bezoekers het lichtfestival bezocht te hebben. Het prachtige GLOW is nog tot en met zaterdag 17 november gratis te bewonderen in Eindhoven.

GLOW Eindhoven

Favoriet bij het publiek zijn met name de projectie van Afterlight, Les Orpailleurs de Lumière op de Catharinakerk

Opening

GLOW gebruikt diverse methodes om bezoekers te tellen. Maandag zijn deze systemen vergeleken met de handmatige telling. Tevens zijn de overzichtsfoto’s van de opening op het Stadhuisplein betrokken. Toen bleek dat bij de grote projecten veel meer bezoekers zijn geweest dan aanvankelijk werd aangenomen. Vorig jaar trok het openingsweekend tegen de 90.000 bezoekers. Deze editie is ook zichtbaar nog beter bezocht, ook vanwege een groter beschikbaar gebied door het afsluiten van de wegen en meer spreiding van het publiek op de route in de binnenstad.

Bezoekers van GLOW 2012 kwamen in het openingsweekend onder andere af op de spectaculaire opening op zaterdag 10 november op het Stadhuisplein. Van 20.12 tot 20.18 uur verlichtten duizenden bezoekers met LEDlampjes de hemel. Hiermee creëerden zij samen een spectaculair lichtkunstproject in de lucht boven Eindhoven.

GLOW Stadhuisplein

Bezoekers van GLOW 2012 kwamen in het openingsweekend af op de spectaculaire opening op zaterdag 10 november
Ook de lichtinstallaties van nationale en internationale kunstenaars zijn de eerste dagen goed ontvangen. Favoriet bij het publiek zijn met name de projectie van Afterlight, Les Orpailleurs de Lumière op de Catharinakerk, de LED-figuren van Groupe LAPS die proberen te ontsnappen uit het politiebureau aan de Mathildelaan en de driedimensionale wereld die Edwin van der Heide schept met lasers, klank en rook op het parkeerterrein van Philips. Ook GLOW-S heeft een mooie start beleefd. De interactieve en innovatieve lichtkunst werd als inhoudelijk sterk ervaren. Met name de projecten van Usman Haque en Crescenti, Kogan & Cantoni werden enthousiast ontvangen.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.