Margriet Winter Fair in Utrecht

Van vrijdag 16 tot en met donderdag 22 november 2012 wordt in Jaarbeurs Utrecht weer het grootste winterfeest van Nederland gevierd: de Margriet Winter Fair. Trends van nu – samen beleven, samen doen, recyclen – komen op geheel eigen wijze terug in het concept van dit unieke evenement en geniet mee op de Margriet Winter Fair!

Margriet Winter Fair

In Jaarbeurs Utrecht weer het grootste winterfeest van Nederland gevierd: Margriet Winter Fair

Samen doen: 3.000 workshops extra

Margriet Winter Fair biedt dit jaar met een totaalaanbod van maar liefst 13.000 workshopplaatsen (een groei van 30% ten opzichte van 2011) een antwoord op de alsmaar groeiende vraag om zelf (samen) dingen te doen en te maken. Bezoekers kunnen zelf iets creëren of zich laten inspireren op velerlei gebied. Er zijn workshops op het gebied van beauty, zelfontplooiing en creativiteit.

Recycling: Margriet Winter Fair-art

Elke dag maakt een kunstenaar (of kunstenaarsduo) samen met de bezoeker van niets iets bijzonders. Zeven dagen lang, zodat er aan het eind van de week minimaal zeven kunstwerken zijn. Op deze wijze speelt Margriet in op de trend om te creëren met gebruikmaking van weggegooide of afgeschreven materialen. De kunstwerken worden bovendien in 2013 geëxposeerd en geveild voor het goede doel.

Samen beleven: shoppen, kijken, luisteren, proeven, genieten

Uiteraard biedt Margriet Winter Fair volop de gelegenheid om inspiratie op te doen, te shoppen, te proeven, te luisteren en te swingen. Er zijn modeshows, ruim driehonderd winkeltjes, er komen auteurs en artiesten. En dat alles in een feestelijk winters decor. In het Margriet Theater kan de bezoeker traditiegetrouw genieten van spetterende optredens van Nederlandse topartiesten, van musical en cabaret. Een greep uit het programma-aanbod dit jaar: De Kast, Iris Kroes, Hema de musical, Xander de Buisonjé, Do, Brigitte Kaandorp, Belle Perez, Veldhuis en Kemper, Charly Luske, Jeroen van der Boom, Lange Frans, Glennis Grace, Danny de Munk, Karin Bloemen en Jan Smit. In en om Margriet Villa tref je Margriets columnisten, onder wie Aaf Brandt Corstius, Annemarie van Gaal, Yvon Jaspers, Annette Heffels, Gerrit de Jager, Marjan Berk, Marjan van den Berg, maar ook Harold Hamersma, Marian Mudder, Daphne Deckers, Gerdi Verbeet, Eva Posthuma de Boer, Simone van der Vlugt, Lou Niestadt en Hans Dorrestijn.

Nieuw op Margriet Winter Fair: Margriet Theater-op-Tafel

Nieuw dit jaar is Margriets nieuwste event, Margriet Theater-op-Tafel. Lange tafels vormen een podium én catwalk. Het is dé plek waar auteurs voorlezen uit eigen werk, acteurs en muzikanten optreden, maar je kunt er ook luisteren en kijken naar een trendpresentatie. Woordenstrooier Cindy Pieterse zorgt voor presentatie en verbinding. Margriet biedt hiermee een ‘sneak preview’ van het evenement dat in het voorjaar van 2013 voor de derde achtereenvolgende keer gehouden wordt. Een event dat je samen op een eigentijdse, unieke manier kunt beleven.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.