Pakjeskamer in Utrecht

Na het succes van de eerste Pop-up Expo in Hoog Catharijne, onder het motto ‘Art meets Shopping’, vindt op zondag 18 november 2012 de opening plaats van de tweede speciale ‘Pop-up Expo’ in Utrecht. Vanaf die dag kan het winkelend publiek de ‘Pakjeskamer van Sinterklaas’ dagelijks komen bezichtigen. Op sommige dagen is het zelfs mogelijk om inpakpieten aan het werk te zien. Dit bijzondere concept is een initiatief van Toerisme Utrecht, Musea Utrecht, Corio en de Belangenvereniging van Hoog Catharijne en is t/m 5 december te zien.

De pakjeskamer van Sinterklaas is geopend

Tijdelijk museum

De nieuwe Pop-Up Expo is gevestigd in Hoog Catharijne, waar wekelijks zo’n 500.000 mensen passeren. Nadat de intocht van Sinterklaas heeft plaatsgevonden wordt een dag later ‘De pakjeskamer van Sinterklaas’ geopend in een winkelpand tegenover de Media Markt. Deze tijdelijke tentoonstelling is door Museum Catharijneconvent vormgegeven en is de gehele Sinterklaasperiode te bezichtigen zijn. Op 24, 25, 29 november, 1 en 2 december is het zelfs mogelijk zijn om bij de expo naar binnen te stappen en echte Inpakpieten van dichtbij aan het werk te zien. Sinterklaas logeert dit jaar wederom in Museum Catharijneconvent, waar ‘Het Huis van Sinterklaas’ van 18 november tot en met 5 december te bezoeken is.

Art meets shopping

Met het thema ‘Art meets shopping’ wordt het winkelend publiek in de Pop-Up Expo Utrecht aangesproken om een bezoek te brengen aan de Utrechtse musea. Ook wordt de bezoeker geattendeerd op de verschillende ‘hot spots’ die Utrecht rijk is. Het winkelend publiek krijgt met de, steeds wisselende, Pop-up Expo’s een voorproefje te zien van een van de tentoonstellingen die in de Utrechtse musea plaatsvinden. Met deze samenwerking slaan het bedrijfsleven en de culturele sector de handen ineen om samen te werken aan de stadspromotie van Utrecht.

De Pop-Up Expo ‘De Pakjeskamer van Sinterklaas’ is onderdeel van Winter Utrecht, een nieuw initiatief waarin alle winterevenementen in Utrecht samenwerken. Zo wordt het grote aanbod van uiteenlopende activiteiten, vanaf Sint Maarten tot aan de Nieuwjaarsduik, gepresenteerd middels één duidelijk programma. Meer informatie zal vanaf vrijdag 9 november bekend worden gemaakt op.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Utrecht

 

Reviews lezen over Utrecht

Meer informatie over Utrecht vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Utrecht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.