Zwitserse app

Steeds meer wintervakantiegangers zetten de ski’s opzij voor een ontspannen sneeuwwandeling. Goed nieuws; Zwitserland Toerisme springt in op deze trend en heeft met de ‘Swiss Winter Hike’ speciaal voor de winterwandelaar een nieuwe iPhone app ontwikkeld. Hierop staan 36 van de mooiste winterwandelroutes van het land weergegeven, inclusief topografische kaarten en relevante informatie. De app is gratis te downloaden.

Winterwandelen steeds populairder

Het Centraal Bureau voor de Statistiek noteerde een groei van ruim 30% in het aantal Nederlandse wintervakantiegangers dat de afgelopen 5 jaar actief ging winterwandelen*. Van de 1 miljoen Nederlanders die jaarlijks op wintersport gaan, zijn er tegenwoordig ongeveer 150.000 die deze activiteit (ook) ondernemen. Corinne Genoud, directrice van Zwitserland Toerisme Nederland, verwacht dat dit aantal verder zal toenemen:

Veel babyboomers stonden de afgelopen jaren nog op de ski’s. Zij willen nog steeds graag naar de sneeuw, maar laten de ski’s links liggen en pakken de wandelschoenen voor een mooie tocht.

iPhone app Zwitserland

Er is een mobiele app ontwikkeld, en een app voor de iPad

Wandelland Zwitserland vooruitstrevend met app

Als echt wandelland omarmt Zwitserland deze trend. Door het hele land ligt meer dan 5100 kilometer aan perfect geprepareerde winterwandelpaden: elke wintersportplaats heeft wel één of meer routes. Zwitserland Toerisme heeft 36 van de mooiste trails in kaart gebracht en er een iPhone applicatie van gemaakt: de Swiss Winter Hike app. Op een topografische kaart kunnen wandelaars met de GPS-functie precies terugzien waar zij zich op dat moment bevinden en hoe lang de tocht nog duurt. De moeilijkheidsgraad, het hoogteprofiel en de tijdsduur staan overzichtelijk weergegeven op de app, evenals informatie over in de buurt liggende bergrestaurants en bereikbaarheid.

Meer apps en informatie

Naast de Swiss Winter Hike app voor de iPhone heeft Zwitserland Toerisme andere gratis apps ontwikkeld voor mobiele toepassingen. Voor wintersporters zijn vooral de Swiss Snow app voor iPhone en Android – met actuele informatie over de sneeuwhoogtes, weersvoorspellingen, geopende liften en pistes – en de MySwitzerland iPad app met de winterbrochure interessant.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Zwitserland

 

Reviews lezen over Zwitserland

Meer informatie over Zwitserland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Zwitserland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Zwitserland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.