Culinaire tips uit Nederland

De reisbranche heeft een toenemende vraag ontdekt naar bestemmingen dicht bij huis. Voor een organisatie die culinaire wijnreizen in het buitenland organiseert een hele spannende uitdaging. Tijdens een trip in eigen land vond Cazebonne tal van verborgen culinaire schatten in Nederland. Zij stelden geweldige culinaire trips samen, waarbij men de bron van de producten leert kennen en de mensen die het maken, ontmoet. ‘In Nederland kun je absoluut je culinaire hart ophalen met producten die zo van het land komen op heerlijke authentieke plekjes’ aldus Miriam Doornink van Cazebonne.

Wijngaard

Logeer bij een Nederlandse wijnboer


Met de culinaire trips in Nederland kan men op zoek naar de boer met de lekkerste kaas, bij een Nederlandse wijnboer logeren of een mosterdmakerij bezoeken. De (her)ontdekking van onze lokale culinaire schatten is puur genieten en een leerzame ervaring. Op de menukaarten van de Nederlandse Chefs zagen we al gerechten met producten uit eigen streek verschijnen. Cazebonne selecteerde ze en stelde een aantal heerlijke reisjes in eigen land samen om in de toenemende behoefte van een kort verblijf dicht bij huis te voorzien. Voor groepen vrienden of collega’s kan een aangepast programma samengesteld worden.

Alle windstreken

In Noord-Holland kan men kiezen uit twee verschillende trips; overnachten bij de wijnboer of een culinaire tocht in de Beemster met wijn, kaas en knoflook. In het Oosten van het land kan men de wijnen van het Achterhoekse Brummen ontdekken en proeven met lokale specialiteiten. De trip naar het Bourgondische zuiden staat geheel in het teken van biologische producten zoals asperges, kip en een wilde kruiden wandeling. Gaat de voorkeur uit naar de noordelijkere streken, dan heeft Cazebonne een bezoek aan de streekmarkt in Twente op het programma. De verse producten komen rechtstreeks van de boer net als bij de geitenboerderij, waar de geitenkaas naar Frans recept wordt gemaakt. Alle adressen zijn zorgvuldig door Cazebonne geselecteerd op strenge criteria van kwaliteit, smaak èn sfeer.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.