Sprookjesachtig Praag

1 december 2012 is het zover, je kunt kennismaken met typisch Tsjechische tradities op de befaamde kerstmarkten van Praag. Laat je betoveren door het prachtig winterse landschap, shop voor authentieke kerstgeschenken en doe je tegoed aan lekkernijen als trdelník en hete punch. Voor wie graag meer wil dan winkelen is er nog genoeg te doen. Op minder dan anderhalf uur rijden ligt het authentieke dorpje Monínec, waar je een dagje in alle rust heerlijk kunt skiën.

Kerstmarkt Praag

Laat je betoveren tijdens de kerstmarkt in het prachtige Praag

Sprookjesachtig winters Praag

Er zijn twee grote kerstmarkten in Praag: op het Wenceslas Plein en het Oude Stadsplein, beiden zijn van 1 december tot 6 januari geopend. Op het Oude Stadsplein vind je een gigantische versierde kerstboom die het eerste weekend van december feestelijk wordt “aangestoken”. Kerstmis in Tsjechië staat bol van tradities: zo wordt er zelfs een beloning uitgeloofd aan de Tsjech die de kerstboom aan het stadsbestuur tipt die uiteindelijk op het Wenceslas Plein staat. Op de kerstmarkten maak je kennis met de Tsjechische cultuur: geniet van lokale delicatessen als hete punch (punč), een glaasje glühwein (svarene vino) of de Tsjechische opgerolde lekkernij met amandelen en suiker (trdelník). In en om de stad vind je zangkoren, optredens en concerten die zorgen voor een authentieke kerstsfeer. Kerstinkopen doen in Praag is extra gezellig als de stad bedekt is met een sneeuwlaagje. Voor wie genoeg heeft van het winkelen bezoekt één van de vele Praagse musea zoals het Centrum Voor Hedendaagse Kunst (DOX) of het kunstmuseum AMoYA.

Gemoedelijk skiën op 1,5 uur van Praag

Rondom Praag is er ook ‘s winters genoeg te doen. Op slechts 1 uur en 15 minuten rijden richting het zuiden ligt het rustieke dorpje Monínec, waar je kunt overnachten in het plaatselijke hotel, één van de gasthuizen of je intrek nemen in het appartementencomplex. Vanuit de twee restaurants heb je uitzicht op het landschap van de streek Český Merán, dat volgens kenners doet denken aan het Italiaanse landschap Merano. In Monínec is er een kleinschalig skiresort op de 724 meter hoge berg Javorová, voor wie – indien er sneeuw ligt – graag een dagje gemoedelijk wil skiën of langlaufen. Volwassenen betalen 20 euro per dag en voor kinderen kost het 15 euro. Kleine avonturiers kunnen zich uitleven op het tubing traject, waarbij je op een rubberen band van de piste afsnelt.

Praag in de avond

Shop voor authentieke kerstgeschenken en doe je tegoed aan lekkernijen als trdelník en hete punch


Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Praag

 

Reviews lezen over Praag

Meer informatie over Praag vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Praag. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Praag

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.