Wandelregio in Münsterland

Breed, vlak en zeer groen: allemaal kenmerken die horen bij Münsterland. Wat op het eerste gezicht niet lijkt op een typische wandelregio, ontpopt zich bij nader inzien tot een prachtig en uiterst afwisselend natuurlandschap. 2.500 kilometer aan wandelroutes spreken hier voor zich. Wie nu al zijn wandelvakantie voor het komende jaar wil plannen, vindt hiervoor de juiste inspiratie in de nieuwe wandelbrochure van Münsterland.

Wandelroute

Münsterland lijkt op het eerste gezicht geen bijzonder wandelroute maar is uiterst aantrekkelijk en heel afwisseling

Routes

Naast bekende routes zoals de Hermannsweg en de Handelsweg worden ook 24 hoofdwandelpaden voorgesteld, die de plaatsen in het schilderachtige parklandschap van het Münsterland en de heuvels van het Teutoburger Wald met elkaar verbinden. Vaak leiden de wegen door mooie natuurparken, die ook in de brochure worden geportretteerd: Het natuurpark Hohe Mark – in het zuidelijke deel van het Münsterland, in de overgang van het Ruhrgebied en de Niederrhein gelegen – behoort met ongeveer 1.000 km² tot het grootste natuurpark van Noordrijn-Westfalen. Ook natuurpark Terra Vita biedt wandelfanaten veel ontspanning: Het ongeveer 1.500 km² grote Natur- und Geopark in het Teutoburger Wald, het Wiehengebergte en het Osnabrücker Land beloven een bijzonder afwisselend landschap.

Prachtige omgeving

Onvergetelijke wandelbelevenissen heeft ook het Duits-Nederlandse grensgebied tussen Montferland in de Achterhoek en Emlichheim in de Graafschap Bentheim voor u in petto: Waar vroeger smokkelaars, marskramers en andere avonturiers onderweg waren, beleven wandelaars tegenwoordig een regio vol verrassingen op cultureel, culinair en vooral ook op landschappelijk gebied. Degenen die wat sneller kunnen lopen, vinden in de acht Nordic-Walking-Parken van het Münsterland de ideale omgeving voor een stevige wandeling.

Wandelen in Münsterland

Bekijk de wandelroutes in de nieuwe wandelbrochure van Münsterland


Naast uitgebreide informatie heeft de wandelbrochure u ook op het gebied van service een en ander te bieden: De tips en informatie worden bij de vakantieplanning perfect aangevuld met aantrekkelijke arrangementen. Daarbij is de gehele brochure tweetalig, in het Duits en Nederlands.

De wandelbrochure is bij alle Tourist-Information kantoren (VVV’s) in het Münsterland verkrijgbaar. Op de website www.muensterland-tourismus.de kunt u de brochure gratis downloaden en verdere informatie vinden. U kunt de brochure ook kosteloos door Münsterland e.V. thuis laten bezorgen via het online aanvraagformulier.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Duitsland

 

Reviews lezen over Duitsland

Meer informatie over Duitsland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Duitsland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Duitsland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.