Tirol wintersport nieuws

Veel nieuws van de VVV van Tirol. Mono skiën, VIP status in Serfaus, Trouwen in een iglo en voordelig vliegen naar Innsbruck

Uitbreiding mono-skigebieden voor mensen met een lichamelijke beperking

Kitzbühel ondergaat dit winterseizoen een strenge kwalificatieprocedure voor het monoskigebied-keurmerk in Tirol, gericht op wintersporters met een lichamelijke beperking. Bij deze procedure wordt nauwkeurig gekeken naar criteria zoals de aanwezigheid van speciale parkeerplaatsen, toegankelijkheid van toiletten, gondels, sleepliften, stoeltjesliften en de vakbekwaamheid van het liftpersoneel. Dit voorjaar werd het kwaliteitskeurmerk reeds toegekend aan drie nieuwe skigebieden: Mayrhofen (Ahornbahn), Wildschönau (Markbachjoch) en Alpbachtal (Pöglbahn). Met vijf wintersportgebieden in het bezit van het keurmerk en een zesde op de planning, benadrukt Tirol haar positie als één van de meest vooraanstaande Alpenregio’s voor mensen met een lichamelijke beperking.

Vroege vogels veroveren VIP-status in Serfaus-Fiss-Ladis

Vroege vogels worden in Tirol beloond met perfect geprepareerde pistes en unieke ski-avonturen. Serfaus-Fiss-Ladis organiseert tussen 12 december 2012 en 10 april 2013 iedere woensdag het ‘Eerste spoor’ arrangement. Om 07.30 uur vertrekken de liften vanaf het dalstation van de Schönjochbahn in Fiss en de Komperdellbahn in Serfaus. Samen met het management van de bergbahnen en de skischool glij je als eerste over de pistes. Kosten: € 55,- per persoon inclusief ontbijt, exclusief skipas. Maximaal 30 deelnemers per week.

Trouwen in een iglo

Je hoeft niet af te reizen naar de Noordpool om te trouwen in een iglo. In het ‘ALPENIGLU®’ iglodorp in Tirol kun je namelijk in het huwelijksbootje stappen. Ieder winterseizoen reizen 5-10 bruidsparen af naar het iglodorp en bijbehorende iglokerk in SkiWelt Wilder Kaiser Brixental. Na een bezoek aan de kerk, de ijsbar en het iglorestaurant, kan er overnacht worden in 19 iglo’s. De opening van het iglodorp 2013 staat gepland voor 5 januari. Het dorp blijft, afhankelijk van de weersomstandigheden, staan tot eind maart. In de iglokerk worden ook regelmatig kinderen gedoopt.

trouwen in Tirol

Vliegen naar Innsbruck

Deze winter sta je razendsnel op de piste dankzij het uitgebreide vluchtschema van transavia.com. Dit winterseizoen vliegt de luchtvaartmaatschappij tot 26 keer per week naar Innsbruck vanaf Amsterdam Schiphol (8), Rotterdam The Hague Airport (11) en Eindhoven Airport (6). Op zondagen hebben wintersporters de mogelijkheid om van en naar Groningen Airport Eelde te vliegen. Voor de derde keer op rij vliegt transavia.com speciaal naar Innsbruck voor het openingsweekend in Ischgl (30 november – 2 december), waarvoor dit jaar naast een vliegtuig vanaf Amsterdam Schiphol, een tweede vliegtuig vanaf Rotterdam-The Hague Airport wordt ingezet.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Tirol

 

Reviews lezen over Tirol

Meer informatie over Tirol vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Tirol. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Tirol

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.