“Expertcation” trend voor Nederlandse reiziger

Nederland heeft behoefte aan bezinning en wil zich verrijken, juist op vakantie. De reistrend “expertcation” is volgens reistrendwatcher Tessa aan de Stegge van het toeristische trendbureau Cherry Picker de perfecte vakantie voor wie méér wil dan zonnebaden en op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling op vakantie. Van tangoles in Buenos Aires tot bezinning in een Indiase ashram. En van kookworkshops in Thailand tot birdwatching op de oer-Hollandse Veluwe.

Tangoles

Van tangoles in Buenos Aires tot bezinning in een Indiase ashram

Expertcation

Wie tijdens zijn vakantie wat wil opsteken gaat dus tegenwoordig op expertcation. Deze expert-vacations sluiten vaak aan bij de persoonlijke passies van reizigers. De één wijdt er z’n volledige vakantie aan, de ander beschouwt het als een leerzaam onderdeel van z’n vrije dagen. Hoofddoel van de expertcation is iets leren. Deze reistrend komt voort uit de trends “do-it-yourself” en “mindfullness”, ook speelt de globalisering en de daaruit voortvloeiende behoefte “do as the locals do” een grote rol.

Voor elke generatie

Van beeldhouwen op een Grieks eiland tot de tango leren in Buenos Aires. Bezinning in een Indiase ashram of juist een snelcursus Thais koken in Bangkok. Het Spaans leren in Alicante van de jaren “00 wordt van de troon verstoten door Chinees in Sjanghai. De expertcation is er voor alle generaties. Ook kinderen en ouderen van dagen waarderen een stukje verdieping tijdens hun vakantie. Kinderen logeren bij de Berbers in Marokko of gaan sterrenkijken om meer over het heelal te leren. De oudere generatie relaxt op een “knitting cruise”.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.