Duits-Nederlandse vriendschapsspelen Luchthaven Düsseldorf

Klompenrace, tuinkabouterbowlen en bierpulschuiven; de disciplines tijdens de Duits-Nederlandse vriendschapsspelen op Luchthaven Düsseldorf, op zondag 4 november 2012, zijn gevarieerd. Net zo gevarieerd als de landen van herkomst. Tussen 11:00 uur en 18:00 uur staat bijvoorbeeld de (tafel)voetbalklassieker Nederland tegen Duitsland op het programma. Het lot van de plastic spelers met de witte en oranje shirts ligt in handen van de luchthavenbezoekers; leuk voor jong en oud. Trouw aan het motto ‘Hup Holland Hup!’ en ‘auf geht’s Deutschland’. Een sportief hoogstandje zijn ook de Zumba Workshops op het vertrekniveau, geleid door topinstructeurs uit beide landen. Ook aan boord van het burenevenement is presentator Harry Wijnvoord. Hij bezoekers uit prijzen te raden én te winnen, dit is een traditie geworden.

Opening vriendschapsspelen

De Duits-Nederlandse vriendschapsspelen in Düsseldorf zijn geopend

Sjoelen en steltenlopen

Typisch Nederlands, typisch Duits. Talrijke speelplekken inspireren luchthavengasten van alle leeftijden, actief spellen uit het buurland te leren kennen. Zo vind je aan de Nederlandse kant de welbekende sjoelbak. Maar ook ‘Trekbiljart’ en ‘Reuzen Jenga’. En bezoekers mogen zich bewijzen tijdens een stelten- en klompenrace.

Mens-erger-je-niet

Wie Duitse spellen wil proberen kan zich wagen aan een levensgroot spel ’Mens-erger-je-niet’ of ‘bierpulschuiven’, wat een beetje lijkt op curling. Elke deelnemer die vijf spellen onder de knie krijgt, wordt gekroond tot Koning der Nederlanden.

Zumba met topinstructeurs

Duitsers én Nederlanders zijn er gek op: Zumba.
Topinstructeurs uit beide landen bieden workshops aan voor beginners én gevorderden. Met om 16:30 het hoogtepunt: dansleraar en ’Let’s Dance’ jurylid Roman Frieling nodigt alle workshopdeelnemers en bezoekers uit voor de grote, gemeenschappelijke Zumba-dans in Terminal B.

’Raad de prijs’ met Harry Wijnvoord

Harry Wijnvoord is dé showbizz-Hollander. Vooral bekend van zijn tijd als televisiepresentator op RTL en als gezicht van verschillende reclame-uitingen. Tijdens de Duits-Nederlandse airport belevenis (Airlebnis), aanstaande zondag, deelt hij niet alleen handtekeningen uit, maar kruipt terug in zijn rol als quizmaster en presenteert: ’Schat de prijs!’. Luchthavenbezoekers die meeraden maken kans op aantrekkelijke prijzen.

Tweetalige a capella

’Scampi’ en ’Wireless’ zijn de winnaars van de Duitse federale a capella wedstrijden. Op het landenevenement krijgen de twee Duitse a capella koren steun van de Nederlandse groepen ’Voice-over’ en ’Putten’. In het Duits, in het Nederlands of tweetalig; het muzikale repertoire van de a capella bands is grensoverschrijdend en nodigt iedereen uit mee te zingen.

Spelen

Het programma van de Vriendschapsspelen is heel gevarieerd en leuk voor jong en oud

Luchthavenbeleving en parkeren

Het landenevenement wordt aangevuld met een kleurrijk vliegveldprogramma. Naast gratis luchthavenrondleidingen, krijgen bezoekers korting op de toegang naar de observatiedekken en zijn er leuke prijzen te winnen. Bij ’u boekt – wij betalen’ (Sie buchen – wir zahlen) kunnen luchthavenbezoekers die in de Reismarkt hun vakantie boeken, een gratis vakantie winnen. Ook voor de kleine gasten zijn er talrijke activiteiten georganiseerd. Voor gasten die met de auto komen geldt een aangepast parkeertarief; slechts 5 euro voor zes uur. De parkeertickets moeten dan wel ingewisseld worden bij het Airlebnis Informatiepunt in vertrekhal B. Het speciale parkeertarief geldt niet voor de korte verblijf parkeerplaatsen P11 en P12. Toegang tot het landenevenement is gratis.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Düsseldorf

 

Reviews lezen over Düsseldorf

Meer informatie over Düsseldorf vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Düsseldorf

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.