Succesvol Château Maastricht

De uitreiking van de GaultMillau awards gaan vanavond pas komen, maar de organisatie van Château Maestricht kan nu al spreken over een zeer geslaagde eerste editie. De teller van het nieuwe gastronomische evenement komt boven verwachting op bijna 9.000 bezoekers te staan. De organisatie geeft dan ook aan dat volgend jaar, in 2013, editie 2 verwacht kan worden!

Erik Rosier, voorzitter Stichting Château Maestricht:

De eerste editie van Château Maestricht heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen. Met aansprekende bezoekersaantallen, maar nog belangrijker; met zeer tevreden deelnemers en bezoekers.

Chateau Maastricht

De uitreiking van de GaultMillau awards vindt plaats op 29 oktober 2012


Paul ten Haaf, Centrummanagement in Maastricht:

Deelnemers aan de eerste editie van Château Maestricht hebben er een succes van gemaakt. Bezoekers hebben kunnen ruiken, proeven en genieten van lokale wijnen en spijzen. De basis is gelegd voor een uitbouw van dit gastronomisch evenement in de komende jaren. Hiermee is de 4-seizoenenkalender van Maastricht gerealiseerd: DURING TEFAF tijdens de lente, gevolgd door een kleurrijke Cultuurzomer, met Château Maestricht als gastronomisch herfstevenement en als afsluiting van het jaar het winterse evenement Magisch Maastricht.

Edmond Koekkelkoren, Koekkelkoren Dranken BV:

Als lid van Gastronomie Zuid en deelnemer van Château Maestricht hebben wij het evenement als positief ervaren. Het was een mooi en sfeervol evenement, waarbij we vele tevreden klanten mochten ontvangen en het is voor ons zeker voor herhaling vatbaar.Marcel Knols, VVV Maastricht:

Gastronomie zit nu eenmaal in de genen van deze stad en dit evenement laat zien hoe goed Maastricht en de Euregio kan smaken. Château Maestricht is tevens een uniek, kwalitatief platform om aan te tonen wat Maastricht e.o. te bieden hebben op het gebied van wijnen. Hierbij wordt ook nog eens de passie én expertise van de wijnboeren overgebracht op het publiek. Het ‘spijsaanbod’ in de vorm van streekgerechten maken het plaatje natuurlijk compleet. Zeer positief is de spin-off voor/samenwerking met de lokale horeca. De deuren van Château Maestricht gingen dicht om 19:00 uur met als gevolg: Een toeloop richting de restaurants en cafés in de stad. Wij juichen dit soort evenementen dan ook van harte toe.

Slotavond Château Maestricht

Vanavond worden in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht de 13 GaultMillau Awards uitgereikt, waaronder die voor de Chef van het Jaar en de Belofte van het Jaar, én vindt de presentatie plaats van de nieuwe GaultMillau Restaurant- en Hotelgids. Culinaire omlijsting tijdens dit evenement wordt verleend door de keukenbrigades van de restaurants Jérôme, Rozemarijn, ’t Plenkske, Château St. Gerlach, Au Coin des Bons Enfants, Molo 5, Infini, L’Atelier en Valuas onder coördinatie van Bart Ausems (Tout à Fait).

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Maastricht

 

Reviews lezen over Maastricht

Meer informatie over Maastricht vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Maastricht. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Maastricht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.