Kerststad in Nederland

Kerststad in Nederland

Vanaf 16 november 2012 verandert Valkenburg aan de Geul in dé Kerststad van Nederland. Het Heuvelland is gedurende de donkere winterdagen een mooie en sfeervolle plek met duizenden lichtjes, kerstbomen en glühwein. Ondergronds, in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot, kunt u twee unieke kerstmarkten bezoeken. Zorg er echter wel voor dat u op tijd weer boven bent voor de sprookjesachtige Christmas Parade. En bezoek ook Europa’s grootste ondergrondse kerststal van magisch zand. Heeft u honger gekregen van dit alles? De culinaire wandeling Route d’Amuse brengt u langs de beste restaurants van Valkenburg.

Kerstmarkt Fluwelengrot

Bezoek in de periode van 16 november tot en met 23 december de kerstmarkt in de Fluweelengrot. Dit jaar is de Kerstman weer in de Fluweelengrot neergestreken. De Fluweelengrot wordt helemaal ingericht als het huis van de Kerstman. Iedereen is welkom in zijn huis en kan een kijkje nemen in de cadeaukamer, de keuken, door zijn slaapkamer lopen en de rendieren en zijn arreslee bekijken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot langs indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid.

Kerstmarkt Gemeentegrot

Dit is de oudste en tevens grootste ondergrondse kerstmarkt in Europa. Voor de 27ste keer wordt de bezoeker een sfeervolle ambiance geboden in het eeuwenoude en zeer ruime gangenstelsel van deze Gemeentegrot. U zult verrast zijn door de mooie settings en decors, die harmonisch overgaan in professionele stands met mooie kerst- en cadeauartikelen. De ruime en lange gangen die deze Gemeentegrot typeren nodigen de bezoekers uit voor een urenlang verblijf in een muzikale en met uitstekende voorzieningen uitgeruste kerstmarkt. Geniet in het Romeinse gedeelte van de grot van een drankje en sfeervolle muziek. U kunt deze kerstmarkt bezoeken van 16 november tot en met 23 december 2012.

Kerststal Wilhelminagrot

Ontdek de wereld van de magie en beleef het kerstverhaal ‘Magisch zand’ in de spelonken van de eeuwenoude groeve. Hier bevindt zich de grootste Europese zandsculpturen kerststal van maar liefst 30 meter doorsnee en 6 meter hoog. Magisch zand is van 16 november tot en met 6 januari te bezoeken in de Wilhelminagroeve onder de Kabelbaan in Valkenburg.

Christmas Parade

Deze sprookjesachtige stoet van verlichte en versierde praalwagens trekt iedere woensdagavond om 19.00 uur en iedere zaterdagavond om 19.30 uur door het centrum van Valkenburg en wordt begeleid door talrijke dansers en animators op een speciaal voor Valkenburg gecomponeerde Christmas Song. Vanwege pakjesavond wordt de Christmas Parade van woensdag 5 december verplaatst naar dinsdag 4 december.

Route d’Amuse

De Route d’Amuse is een prachtige wandeling door het mooie geulstadje Valkenburg, waarbij u onderweg geniet van een aantal heerlijke amuses bij vijf gerenommeerde horecagelegenheden. Kinderen kunnen de amusewandeling met speurtocht volgen. De routes zijn verkrijgbaar bij de Limburg Winkel van VVV Zuid-Limburg en de deelnemende restaurants.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.