Ideale vakantiebestemming in Italië

Ideale vakantiebestemming in Italië

Sport, cultuur of natuur – aan de voet van de Rosengarten en Latemar komen al uw vakantiedromen uit. Slechts 20 minuten rijden van Bozen (Bolzano), in het zuidelijke deel van Tirol (Italië), ligt het Eggental met de gemeenten Deutschnofen, Welschnofen, Tiers en Steinegg. Al deze plaatsen zijn lid van de Internationale Vereniging “Alpine Pearls”, die zich inzet voor de bescherming van de natuur in de Alpen. Dit vakantiegebied in het hart van het UNESCO werelderfgoed de Dolomieten, is zowel in de zomer als de winter een ideale vakantieplaats.

Droompisten in een zonnig decor

Aan de voet van de indrukwekkende, wereldberoemde bergketens Rosengarten en Latemar, bevinden zich de twee skigebieden van de regio; Latemar Obereggen en Carezza. Beide gebieden zijn lid van het ‘Skiverbund Dolomiti Superski‘. In totaal biedt dit Eggental meer dan 88 kilometer perfect geprepareerde pistes in verschillende moeilijkheidsgraden en ongeveer 100 kilometer aan langlaufroutes; een mekka voor wintersporters. Met 100 procent sneeuwzekerheid in een zonovergoten panorama met gemiddeld acht uur zonlicht per winterdag staat dit gebied van 1 december tot 14 april garant voor optimaal skiplezier. De beide skigebieden zijn ook bij uitstek geschikt voor gezinnen. Terwijl de kinderen zich vermaken in de kinderskischool Yetiland, het pretpark Bruno of in Kinderland Koning Laurin, glijden de ouders met een gerust hart van de skihellingen. Voor nog meer onvergetelijk wintersportplezier biedt het gebied spectaculaire mogelijkheden als sneeuwschoenwandelen, nachtskiën, rodelen en het Snowpark.

Zomervakantie naar wens – Rust, klimmen, mountainbiken of golfen

Zowel natuurliefhebbers en actieve bergbeklimmers waarderen het Eggental vanwege de unieke vergezichten. Rustzoekers vinden stilte en ontspanning in deze regio aan de voet Rosengarten en Latemar. Sportief ingestelde vakantiegangers en gezinnen kunnen hun hart ophalen aan de maar liefst 530 kilometer gemarkeerde wandelpaden in verschillende moeilijkheidniveaus, of aan de 800 kilometer tracks en trails voor mountainbikers. Klimroutes met een moeilijkheidsgraad van 3 tot 9 laten het hart van klimmers sneller kloppen en golfers kunnen genieten van twee golfbanen met een indrukwekkend uitzicht.

Alpengloed, hooimassage of Speckjause

Ver weg van het massatoerisme biedt deze geliefde bestemming het hele jaar door ontspanning voor lichaam en geest. De spectaculaire zonsondergang met Alpengloed in zinderende kleuren, is niet alleen voor romantici een onvergetelijke belevenis. Volgens een legende betoverde de dwergenkoning Laurin zijn prachtige rozentuin voor altijd tot een rotslandschap. Maar hij vergat zijn banvloek over de avondschemering uit te spreken. Daardoor is de kleurenpracht ‘s avonds ook vandaag nog te aanschouwen. Wie de stress van zich af wil laten glijden en lichaam en geest opnieuw wil opladen is er keuze uit diverse wellnessmogelijkheden, als massages met bergkruiden of hooibaden. Wie daarna ook de inwendige mens wil verwennen kan in vele restaurants, gevestigd in Almen en berghutten, terecht voor traditionele Zuid-Tiroolse specialiteiten. Van Speckjause, tot Knödel en van Strüdel het zoete Straubengebak – fijnproevers vinden er dagelijks een nieuw lievelingsgerecht dat de smaakpapillen streelt.

De regio Eggental presenteert zich sinds september 2012 onder de naam Eggental Toerismus.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Italië

 

Reviews lezen over Italië

Meer informatie over Italië vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Italië. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Eggental

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.