Zuiderzeemuseum verlengt ING tentoonstelling

Goed nieuws, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen verlengt wegens succes de tentoonstelling ‘De kleur van water’. De presentatie, met werk van toonaangevende kunstenaars zoals Joost Cornelisz Droochsloot, Ruud van Empel, Dick Pieters, en Sven Kroner, blijft tot en met 6 januari 2013 open. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met ING Art Management en bevat circa zestig schilderijen en foto’s uit de ING Collectie.

Kleur van Water

De tentoonstelling ‘Kleur van Water’ wordt wegens succes verlengd tot januari 2013


De werken tonen de reflectie, vorm en de verbeelding van water en zijn uitgekozen door Caroline Vos, conservator van de ING Collectie. Naast deze collectie heeft Vos ook gebruik gemaakt van de collectie van het Zuiderzeemuseum.

Kunstenaar op locatie

Het project ‘Artist in Residence’ wordt ook verlengd. Gedurende de tentoonstelling verblijft er iedere maand een kunstenaar in het Zuiderzeemuseum om zich te laten inspireren door de omgeving van de voormalige Zuiderzee. Van iedere kunstenaar wordt een kunstwerk aan de tentoonstelling toegevoegd.


Van 30 oktober tot en met 2 december 2012 is Gemma Pauwels (1981) te gast. Zij werkt veelal op locatie en creëert grote collages die verschijnen en weer verdwijnen. Aan de hand van tekeningen, foto’s, gevonden voorwerpen en allerlei materialen vertelt Pauwels een verhaal met als onderwerp het menselijk ingrijpen in de natuur. In het Zuiderzeemuseum gaat Pauwels op zoek naar verhalen, mythes en sprookjes die zich rondom, maar vooral in de Zuiderzee afspelen.

Over ING Collectie

Kunst is niet alleen een essentieel onderdeel van de bedrijfsidentiteit van ING, maar kleurt bovendien de dagelijkse werkomgeving. Kunst is bij ING overal te vinden: in de gangen, werkkamers, vergaderzalen en restaurants. Voor veel medewerkers is het een voorrecht de kunst zo dicht om zich heen te hebben, het creëert een plek voor ontmoeting en inspiratie. Ook buiten de ING kantoren is de kunst van ING te bewonderen. ING organiseert regelmatig tentoonstellingen of leent werk uit aan nationale en internationale musea.

ING Art Management kiest bewust voor het verzamelen en volgen van werk van opeenvolgende generaties kunstenaars vanaf de jaren ‘30. Gekozen wordt voor de drijvende krachten van hun tijd binnen de figuratie. Juist die ontmoetingen tussen jong en oud maken de collectie tot een interessant geheel. De ING Collectie Nederland is de figuratieve kunst altijd trouw gebleven. Ook tegen de laatste rages en mode in. Met trots kan dan ook gezegd worden dat de collectie een niet onbelangrijke rol heeft gespeeld in de groei van de wereldwijde waardering voor hedendaagse figuratieve kunst.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum richt zich op de cultuur van het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.