Dassenpad voor kinderen bij Gaasterlandse Natuurweek

Tijdens de Gaasterlandse Natuurweek is het nieuwe Dassenpad in bos Elfbergen geopend op woensdag 17 oktober 2012. Dit pad over het meest markante dier van Gaasterland is ontwikkeld door Staatsbosbeheer en Bezoekerscentrum Mar en Klif. Het is een natuur-ontdek-pad, bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 8 jaar.

Dassenpad

Het Dassenpad in bos Elfbergen is geopend


Voorafgaand aan de feestelijke opening werden de kinderen als das geschminkt. Na de bos limonade en de dassenkoek konden de dassenkindjes met mama das mee. Maar mama das mistte één kindje: Dassie. Hij was al weer bezig met z’n dagelijkse ronde. Samen met de boswachter zijn de kinderen kleine Dassie gaan zoeken. Ze hebben gezocht naar zijn sporen en hebben zijn bosvrienden ontmoet. Onderweg hebben ze ontdekt wat Dassie eet, hoe hij loopt en leeft en nog veel meer! Vanaf nu zijn de boekjes van het Dassenpad te koop voor € 3,50 per kind bij Mar en Klif en de werkschuur van Staatsbosbeheer in Oudemirdum.

25 jaar Gaasterlandse Natuurweek!

De opening van het Dassenpad is onderdeel van de Gaasterlandse Natuurweek. De Gaasterlandse Natuurweek wordt dit jaar voor de 25e keer georganiseerd. Vanwege dit jubileum is er een extra feestelijk programma, dat wel twee weken duurt van 13 t/m 27 oktober 2012 in plaats van één week.

De Gaasterlandse Natuurweek wordt georganiseerd door een unieke samenwerking van verschillende natuurgerelateerde organisaties in de regio: Bezoekerscentrum Mar en Klif, de It Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Stichting Gaasterlân Natuerlân en IVN Súdwesthoeke.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar [locatie]. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Gaasterland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.