Oude stad Panama herontdekt

Oude stad Panama herontdekt

Casco Viejo, de oudste nog staande buurt in Panama City, is de nieuwste trekpleister van de metropool. De sfeervolle stuk stad, dat stamt uit de 16e eeuw en decennia lang is verwaarloosd, wordt gerenoveerd. Het legendarische verleden, monumentale panden en Panamese gezelligheid maken de idyllische wijk de place-to-be voor de lokale bevolking én toeristen. Een heiligdom, volksbuurt en must-see; de oude stad van Panamá is opnieuw ontdekt.

Van achterbuurt naar hotspot

Investeerders waren tot voorkort vooral geïnteresseerd in de nieuwe wijken van Panama City. Nu trekt ‘Casco’, dat voorheen als achterbuurt werd gezien, legio investeerders. Braakliggende terreinen, ooit huis van krakers en zwerfhonden, maken langzaam plaats voor (boutique) hotelletjes, barretjes en winkeltjes. Huizen worden gerenoveerd, straten opgeknapt en monumentale panden zoveel mogelijk in oude staat hersteld.

Volks en authentiek

Casco Viejo, ook Casco Antigou genoemd’ vormt de oorsprong van Panama City en is de oudste stad aan de kust van Midden- en Zuid-Amerika. Uitgeroepen tot UNESCO Cultuur Werelderfgoed en een labyrint van pleinen, kerkjes en andere koloniale gebouwen met een verscheidenheid aan bouwstijlen. De buurt krijgt nu de ‘lift’ waar het op heeft gewacht, maar blijft authentiek. Je vindt er knusse eetgelegenheden, creatieve winkeltjes, cultuur en muziek. Casco is het thuis van kunstenaars en artistiekelingen. Een echte volksbuurt, zoals het was en hoort te zijn. Terecht een trekpleister voor de hedendaagse toerist.

Projecten in Panama City

De renovatie van Casco Viejo is niet het enige grote project dat de aandacht verdient van de Panamese overheid. Zo is de uitbreiding van het Panama kanaal, een miljardenproject, na verwachting in 2013 afgerond. En vorig jaar kondigde de Panamese overheid plannen aan om de Cinta Costera snelweg uit te breiden in de zee rond Casco Viejo. Zo kunnen forenzen de dagelijkse verkeersdrukte omzeilen.

Naar Panamá

KLM vliegt zeven keer per week rechtstreeks naar Panama-City, binnen 11 uur. Diverse airlines (bijvoorbeeld Delta, United en Continental airlines) bieden Panama-City aan met één overstap.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Panama

 

Reviews lezen over Panama

Meer informatie over Panama vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Panama. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Panama

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.