Gratis Winterevenement in Groningen

Gratis Winterevenement in Groningen

WinterWelVaart vindt van 14 t/m 16 december 2012 plaats. Het unieke gratis winterevenement aan de Hoge en Lage der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen, welke voor de 6e keer zal plaats vinden. In het museum en in  de tientallen historische schepen wordt de rijke maritieme geschiedenis van Noord-Nederland voor iedereen toegankelijk gemaakt. Op en om de schepen is daarnaast  een rijk programma te vinden vol muziek, theater, kunst en natuurlijk een gezellige kerstmarkt.

Schepen

Tijdens WinterWelVaart liggen verschillende historische charterschepen aan de kades van de Hoge en Lage der A afgemeerd. De schippers openen tijdens WinterWelVaart hun schepen voor het publiek. Deze schepen vormen de locaties van een steeds verder groeiende muziek- en theaterprogrammering en andere activiteiten. En natuurlijk kan iedereen kennismaken met de schippers, die graag vertellen over hun werk en de schepen. Daarnaast wordt het programma in de provincie dit jaar uitgebreid met een samenwerking met de historische scheepswerf Wolthuis in Sappemeer.


Ook op de kades van het mooiste stukje binnenstad van Groningen en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum is er genoeg te doen. Er is een uitgebreide kerstmarkt, live muziek en heerlijke hapjes en drankjes. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum, dat ook gratis toegankelijk is en waar tijdens WinterWelVaart de tentoonstelling ‘Nederlanders op de Titanic’ te zien is, zijn allerlei (kinder-)activiteiten.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Groningen

 

Reviews lezen over Groningen

Meer informatie over Groningen vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Groningen. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Groningen

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.