Utrecht ontvangt bijzonder kunstwerk

Utrecht ontvangt bijzonder kunstwerk

Sinds korte tijd is het Centraal Museum in Utrecht aangevuld met een bijzonder kunstwerk, gemaakt door de creatieve studio Monobanda. Zij gebruikten een middeleeuws schip uit de collectie als canvas voor betoverende, interactieve videoprojectie en geluid. Het kunstwerk heet dan ook treffend ‘Licht op Hout’.

Met dit kunstwerk hebben we geprobeerd het schip tot leven te wekken. Het is een rustige, bijna mystieke ervaring die een symbiose vormt met het schip. Alles wat is te zien en te horen, is geïnspireerd op de identiteit en de geschiedenis van het schip.

aldus één van de makers van Monobanda. Wanneer een bezoeker de donkere ruimte binnen loopt valt direct de sterke geur van het teerachtige conserveermiddel op.

Wanneer de bezoeker vervolgens nietsvermoedend langs het schip loopt wordt hij al snel opgemerkt door één van de 17 sensoren die in de ruimte verwerkt zijn.

Dat zijn de ogen en oren van het schip, zo kan het op je aanwezigheid reageren.

Een indringende soundscape begint te spelen en hypnotiserende beelden verschijnen op het schip. De meeste bezoekers vergeten even waar ze zijn en worden verleid om te luisteren naar de verhalen die het schip toont.

Zaterdag 20 oktober 2012 is het Museumnacht in Utrecht. Een mooie gelegenheid om Licht op Hout te zien! Tevens houdt Monobanda op zondag 28 oktober een zogenoemde sit-in in het Centraal Museum. Licht op Hout is gemaakt in opdracht van Centraal Museum Utrecht en zal te bezichtigen zijn tot 1 november 2017.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Utrecht

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.