Natuurwerkdag in Vlindertuin Lemmer

Zaterdag 3 november 2012 wordt de jaarlijkse Landelijke Natuurwerkdag voor de 12e keer gehouden. Iedereen wordt uitgenodigd om tijdens die dag in eigen regio de handen uit de mouwen te steken in de natuur. Bezoekerscentrum MAR en KLIF en Landschapsbeheer Friesland organiseren, met medewerking van de Jeu-de-boulesvereniging Lemmer, de Natuurwerkdag in de Vlindertuin.

Natuurwerkdag

De Landelijke Natuurwerkdag wordt al voor de 12e keer georganiseerd

Vlindertuin

Aan de rondweg in Lemmer is een mooi stukje groen ingericht als Vlindertuin. Een halfwilde ‘Strúntún’, waar van alles te beleven is. Onder het motto ‘leef je uit’ gaan we samen aan de gang om de tuin weer klaar te maken voor het winterseizoen. De deelnemers gaan o.a. snoeien, zagen en harken. De echte liefhebbers kunnen zich met het hekkelen van de waterpartijtjes vermaken. Gereedschap is aanwezig. Deelnemers hoeven zelf alleen maar laarzen, ‘tuinkleren’ en een goed humeur mee te nemen.

Gezinsuitje

De Natuurwerkdag combineert kennis en beleving. Tijdens de dag zijn er ervaren natuurgidsen aanwezig die je graag wat vertellen over het onderhoud en over de dieren die we zeker te zien gaan krijgen. De Landelijke Natuurwerkdag is dan ook de gelegenheid om lekker met het hele gezin aan de slag te gaan en een stukje natuur in je eigen gebied te onderhouden en ontdekken.

Meer informatie

Jong en oud is welkom van 10.00 tot 13.00 uur bij het informatiebord aan de ingang van de Vlindertuin op de hoek van de (verlengde) Flevostraat en de Rondweg, nabij het Jeu de Boules terrein. Voor een kop koffie of limonade met wat lekkers wordt gezorgd. Graag tot zaterdag! Jullie hulp wordt zeker gewaardeerd! Meer informatie of aanmelden via 0514 – 571777 of via www.natuurwerkdag.nl.

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Nederland

 

Reviews lezen over Nederland

Meer informatie over Nederland vindt u op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Nederland. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Kaart van Nederland

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.